7 VEGANSKA MÅLTIDER

 

Det har önskats förslag på fler veganska måltider här på bloggen och därför tänkte jag leverera just det idag. De här 7 måltiderna är inte lagade på samma vecka då vi oftast gör matlådor och storkok och alltså inte lagar nytt prick varje dag. Men de är alla supergoda, näringsrika och lättlagade. Då kör vi!

 

På bilden ser ni en heeeelt fenomenal kållåda med potatismos och lingonsylt. Vi utgick från Gustavs recept på kåldolmar men valde att hoppa själva dolmsteget och istället strimla kålen, fräsa dem med sirap (hela hemligheten <3) och göra den i en ugnsform istället. Det blev så gott att jag stod och åt upp en hel matlåda direkt från kylskåpet klockan tio på kvällen.

 

Här kommer en mycket enkel rätt. Gör kokosris (jag har även i ca 1dl riven kokos till receptet som länken leder till) och en ratatouille (behöver inte vara en så avancerad variant) och falafel.

 

Supersnabb falafel:

2 burkar kikärtor

1/2 lök

4 vitlöksklyftor

2 msk potatismjöl

salt, peppar, spiskummin och färsk persilja.

 

Mixa ihop allt, krydda efter smak, rulla bollar och stek dem i olja.

 


Veganmormors vegobullar
som är typ det godaste vi vet serverad med min godaste kålsallad och kall ärthummus.

 

 


Veganmormors vegobullar igen fast den här gången som biffar (tips! jag brukar ha i lite liquid smoke för extra göttig känsla) och med en riktigt krämig potatisgratäng (bara potatis, vitlök, salt, peppar, oregano och iMat) och väääääldens godaste bönsallad.

 

 

Bakad sötpotatis med vår favoritröra på iFraiche, majs (den här gången även ärtor), svarta bönor, sweet chili-sås, vitlök, salladskrydda och salt och peppar.

 


En enkel linsfärssås som efter den här bilden togs mixades ihop och smakade PRECIS som sån köttfärssås en fick i skolan. Ibland cravear en ju bara skolmatsalsmat, visst? Funkar med ris men är godast med pasta när den är mixad.

 

Vegobollar i form av biffar med potatismos, lingonsylt och brunsås gjord på iMat. Nästan samma som på första bilden ju men det är för att potatismos och sås är livet. 

 

2 Bonusrätter som inte fastnat på bild:

Korvstrogranoff gjord på kikärtor och stora vita bönor istället för korv. Alltså vi lagar den här typ en gång i veckan pga SÅÅÅÅ god!

En tomatsoppa som är den absolut godaste jag ätit. Typ inga ingredienser, sköter sig själv på spisen och genererar yttepytte i disk. Dessutom jättegod toppad med majs vilket är min senaste favoritgrönsak.

 

Det var allt för den här gången!

 

Spara

16 kommentarer Lägg till din
  1. Sparade ner flera av dem direkt (med bild såklart) och ska skriva ut och sätta i min pärm med mat jag vill laga.
    Är ej vegetarian eller vegan men blir alltid inspirerad att prova nya rätter när du lägger ut recept. Tack för det :)

  2. Nästa vecka är min mat vecka (planera, handla, laga). Jag ska prova dessa recept! Så skoj. Ser riktigt gott ut. Älskar att prova nytt nyttigt gott.

  3. Mmm mums! Kan dock inte relatera till skolmaten för 5 öre dock haha. Kommer du ihåg sylt-hinkarna på norrehed? Helt absurt stora 😛 jag var aldrig mycket för skolmaten.

  4. Åh, gott! Jag har på senaste stått framför kylskåpet så himla ofta och tänkt ”aaaaaah” över middagen.. haha. Det är så trist när en inte vet vad en ska laga! Tack för detta, det sparar jag ner till senare när inspirationen tryter!

  5. Så himla bra vardagstips! har verkligen känt senaste veckorna att jag har noll energi eller lust till att laga mat, har blivit mycket pasta med tomatsås haha :/ Extra sugen på att testa kokosris!

  6. Tack för att du skriver att majs är en grönsak! Det tänker jag nämligen varje helg när jag poppar popcorn tre dagar i rad. . . majs är en grönsak, grönsaker är nyttigt!!! :D:D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *