SEPTEMBER GENOM MIN TELEFON

Det blir ju inte längre någon noggrann dokumentation av alla mina dagar men det betyder ju inte att jag inte knäpper en bild här och där. Så det här lilla gänget mobilfoton får helt enkelt sammanfatta mitt september.

Låt oss börja med det allra första bilden på bröderna Elton och Noah 💕

 

Lite blandad skörd från vår kolonilott i September. Nu hänger bara en enda vindruvsklase kvar i växthuset för jag har mumsat i mig varenda en pga sjukt goda!

 

 

När Noah var fem dagar gammal åkte vi iväg till MiniZoo (som, trots namnet, bara har bondgårdsdjur) och där fick Elton hålla ett marsvin 😭 Varför är barn och djur så gullig kombo?

 

Nöjd på ensampromenad (på väg till återvinningen) med min förstfödda.

 

När Noah var sex dagar fick han sin skena. Jag fällde några tårar i bilen på vägen hem (pga jobbigt ändå när saker inte blir som en tänkt sig ju) men redan dag tre var den helt självklar så det gick snabbt att vänja sig!

 

Han, som leker båt och sjungit ”en kulen natt” konstant hela september.

 

Både Viktor och jag hade förtidsröstat eftersom vi lika gärna hade kunnat föda barn på valdagen. Nu blev det ju inte så och istället fick vi två veckor på oss att fundera vilket resulterade i att vi gick och ändrade våra röster på valdagen. Tanken var väl att göra en strategisk röst för att verkligen förhindra en regering ledd av Moderaterna men det gick ju sådär ;)

 

Ca två år efter alla andra köpte Viktor varsin GRL PWR-tisha till Elton och sig. Spelar ju visserligen ingen roll för kolla så fina de är! Plus att Viktor har sin på sig typ tre dagar i veckan ❤

 

Om något annat än att ha två barn skulle få definiera och beskriva den här månaden så skulle det lätt vara äpplen. Så många goda vi mumsat i oss under månaden och så lyxigt att ha så många grannar som frikostigt delar med sig!

 

Sista helgen innan Viktor började jobba igen efter sina 10 pappadagar åkte vi upp till Vaberget och grillade korv i skogen.

 

Noah var med både där och på samtliga lekplatser vi besökt.

 

Men mycket häng blev det såklart även hemma i sängen! Här har han precis börjat ta napp (skönt med tanke på att han är snuttig men blir förbannad när det kommer mat ur bröstet då) och Elton hade trillat och skrapat upp näsa och panna (😭 men första riktiga såret så det är väl ok med tanke på att han är två år och fyra månader…).

 

Det blev höst och fina morgnar ihop för alla i familjen <3

 

Min finaste vän Angelica skickade hem blommor till mig en vanlig jäkla torsdag när hon varit sjuk och inte kunnat ses på ett tag. Finaste jag varit med om!

Plus att jag verkligen älskar mina nya glasögon så rackarns mycket. 

 

Han som ätit minst fem äpplen om dagen senaste månaden.

 

Och den här lilla som med fördel kläs i pyjamas hela dagen pga så lätt att få på över skenan. Fast vore ju lätt och smidigt på alla bebisar egentligen såklart.

 

Spanar efter maskiner i sovrumsfönstret. Lyckan när han sen fick åka med i en traktorgrävare som jobbade på vår gata var enorm. Han fick till och med tuta! Alltså människor som ser barns intresse och bjuder in dem till vidare utforskning är det bästa jag vet!

 

 

Ja, det blev en bebisbild till so sue me!

 

På höstpromenad uppe på fästningen. Västra Vallgatan bjuder verkligen på de vackraste vyerna som svunna från en annan tid.

 

Och ett stop på en lekplats såklart! Alltså jag klättrade upp i tornet till rutschkanan och kände hur det vajade fram och tillbaka. Tänkte direkt att jag måste ringa och säga till de som är ansvariga så nu har jag blivit en sån person. Som ringer och kräver att lekplatser och allmänna utrymmen rustas upp 😅

 

Det blev dags för Bondens Marknad i Karlsborg och barnens farmor och farfar kom på besök. Här på ett snabbt besök vid lotten (som det enligt önskemål snart kommer ett inlägg om!).

 

Tre veckor gammal började han le. Om vi försöker göra något annat än att locka fram det nu? Ja, för vi har ju en tvååring sen innan och hinner inte sitta och gullegulla (😉) men så fort jag får tiden snickesnackar jag med den här godingen.

 

Vi har samlar mängder av vackra höstlöv att pyssla med.

 

Och fredagsfikat hos våra vänner på Nymans. Jag har ju alltid bara sagt att ”vi ska till Mats” när vi går dit och så en kväll hörde jag honom viska ”Nymans Café” om och igen för sig själv när han skulle sova. Han hade hört det av någon på förskolan och visste väl inte riktigt vad det var. Gulle!

Älskar vårt kök den här tiden på året. Kanske speciellt med sovande sällskap och tid för en långsam frulle 👌

 

Och att vi har den här vägen till och från förskolan. Guldplats Karlsborg indeed.

Den här bilden var för övrigt en av de sista från månaden som gått. Bara två dagar senare förvandlades typ alla löv till brinnande gula och röda färger och tillvaron blev lite mer färgsprakande.

 

Men jag väljer att avsluta med två som känns mest talande för september 2018. Nämligen; utomhusvistelse, äppelätning och grävmaskiner.

 

Och de här två. För alltid de här två från och med nu!

 

 

7 kommentarer Lägg till din
    1. Såklart! Båda paren är från Nividas och de gula heter Vienna och de ljusgula/transparenta heter Paris :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *