INTENTIONER FÖR NOVEMBER

När jag skriver det här är det en tidig måndagsmorgon och utanför fönstret börjar en jämngrå himmel sakta synas genom det skingrande mörkret. Det är två dagar sedan vi ställde om klockan och därför även andra dagen i rad som vi kliver upp redan vid 05.30 här hemma pga barn vet inte vad vintertid är 😴 Men idag känner jag ett sånt lugn eftersom jag vet att vi kommer ha Viktor hemma en hel vecka innan han ska iväg på nästa jobbstrapats. Aldrig tidigare har han haft så många dygn iväg hemifrån som nu och även om det såklart funkar att vara själv fem dagar i stöten så är jag alltid lite på minus när han kommer hem igen. Jag menar, jag klarar av att rodda vardagen så att den känns okej för oss alla tre men truth be told så har jag ju några armar för lite för att fullkomligt kunna tillgodose både Elton och Noahs behov samtidigt som jag ska servera mat på bordet flera gånger per dag (hej, halvfabrikat!) OCH eventuellt få en liten stund över för mig själv. Så det är verkligen ett inre lugn som infinner sig så fort jag vet att den där ensamma stunden utan ett barn i famnen kan bli verklighet. Så, när jag nu sitter här i tystnad tänkte jag passa på att skriva lite om mina intentioner för november.

 

I början av hösten gjorde jag en liten kortläsning kring vad jag skulle ta med mig och tänka på inför årets resterande månader. Idén kom helt och hållet från Agnes och hennes inspirerande inlägg på temat, så in och läs det också vet ja!  För mig handlar de här korten verkligen inte om något ”hokus pokus” som många verkar tro utan de utgör en guide för mig i mitt liv. Jag tar inte ett kort dagligen utan frågar leken en fråga när jag behöver och  ser kortet jag får som råd/vägledning/inspiration på vägen. Ibland ett mantra som kan stärka mig, ibland en påminnelse som får mig att handla annorlunda i invanda hjulspår osv. Inget märkligt eller mystiskt egentligen utan helt enkelt bara något som hjälper mig framåt. 

Häromdagen gick jag tillbaka för att se vilket kort jag fått inför november och det var lammet. Jag sammanfattade beskrivningen av det såhär: Peaceful och tålmodig. Kommer med ett viktigt budskap men du måste lyssna inåt. Tystnad, lyssna och meditation ska du fokusera på. Det kommer visdom den här månaden som kommer om du sitter still, lyssnar och tar emot.

Det låter väl lovande för den här regnruskiga och mörka månaden va? Innan fokus på julstök, ledighet och familjemys tar över.

 

Meditation och jag går dock inte riktigt ihop eftersom mina tankar irrar omkring som jag vet inte vad och därför gör det svårt för mig att riktigt slappna av när jag blir ”tvingad” till det. Vilket ju såklart är ironiskt eftersom det ju just är därför jag skulle behöva det. Och med rätt guidning skulle det säkert gå hur bra som helst för mig men här hemma får jag helt enkelt inte till det. Istället har jag börjat haka på Viktor när han gör Romwod, som är en form av passiv stretchning (precis som yinyoga) och det är sååå skönt! Både att få töja ut kroppen och att få vara i stunden utan att behöva hasta fram hela tiden. Plus så mysigt att vi tar den tiden varje kväll och gör något ihop!

 

Jag försöker även ta mig tid att stanna upp i vardagen och ge Viktor en kram mellan varven. Tidigare har jag alltid, alltid varit på språng och haft fokuset inställt på en uppgift som ska lösas eller tas tag i. Min känsla har liksom varit att jag ska njuta sen, bara jag gör den här grejen först. Men alltså f*** that! Livet är NU och jag kommer verkligen fokusera på att sitta still (kanske inte enbart på rumpan utan även i livet och inte hasta vidare efter nästa grej), lyssna (både inåt och på andra) och ta emot det som kommer min väg.

Det ska bli spännande att se var dessa intentioner tar mig och jag återkommer gärna med en uppdatering på ämnet inför december om ni vill det. När jag gjorde läggningen inför hösten skrev jag även ner vilka mål jag hade under de här månaderna. De flesta har jag till min glädje faktiskt redan kunnat bocka av! Ska vi bestämma att jag skriver lite om dem också snart? Det gör vi!

Nu ska jag dricka upp mitt te innan Noah vaknar och vill ha mat. Och pusta ut. 

3 kommentarer Lägg till din
  1. Så skön insikt och så skönt att hitta lugnet och sin inre röst!!
    Så mycket bättre vi alla mår när vi lyssnar på vår själ <3

    Hoppas på ett bra besked för lila Noah <3

  2. Vad fint! Och så glad att du gillade min rutin! HAr också regelbundet återkommit till mina månadskort. Men har inte ens tänkt på att set är november nu?! Mitt kort för november är Kamelen. Typ ”du har allt du behöver för att orka/klara av detta inom dig”. Ungefär ”var stark genom den här perioden”. Behövs nog eftersom det är sinnessjukt mkt just nu, med lägenhetsförsäljning och flera spännande nya jobb. Mkt positivt men det tar ju på krafterna förstås. Plus, mörkret och kylan här uppe kommer inte va nådigt…
    Kram på dig! ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *