FREDAG KVÄLL I RIMFORSA

fredag kväll i rimforsa
DSC_7473DSC_7498DSC_7545DSC_7559

 

Det är fredag kväll i Rimforsa och jag går med vagnen upp för backen som leder till badplatsen. Där är det fortfarande full aktivitet; familjer på filtar, barn dyker från hopptornet och ett stort gäng spelar beachvolleyboll. Det slamras med bestick från varje trädgård jag passerar och lukten av grillat flyter samman mellan de olika husen i kvarteret. Det är slutet på augusti och temperaturen har legat kring 30 grader hela dagen.

Nu fläktar äntligen en sval bris och vattnet krusar sig på sjön samtidigt som himlen sakta antar ljusrosa toner. I vagnen ligger du. Du sover gott i din tunnaste pyjamas under tiden som solen sänker sig bakom trädtopparna. Helt ovetandes om vad som pågår runt omkring oss slår du plötsligt upp dina ögon och tittar klarvaket på mig. Jag skjuter vagnen framför mig på den slingriga vägen samtidigt som du nu hänger på min axel och betraktar allt vi passerar. Vi får chansen att dela den stunden och där och då släpper jag taget om årstiden som varit. Där och då, med dig på armen, bjuder jag in höstluften i mitt hjärta.

Det är fredag kväll i Rimforsa och en av de allra sista riktiga sommardagarna börjar lida mot sitt slut. Den sista dagen på den första sommaren med dig.

12 kommentarer Lägg till din
  1. Asså ååh så himla fint! Själv spenderar jag dagen på soffan med min dotter (har inte vant mig vid den meningen än!) som faktiskt sovit i två timmar. Förmodligen vaknar hon precis när vi ska äta, men men ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *