EN DAG PÅ JOBBET I OKTOBER

en dag på jobbet
Det har blivit dags att vända blad i almenackan men innan vi dyker in i november tänkte jag att ni skulle få hänga med på en jobbdag från förra veckan.

 

För er som inte vet: I början på det här året bestämde jag mig för att börja dokumentera en dag på jobbet varje månad eftersom jag skulle gå från kommunanställd till bloggare/skribent/bibliotekarie och slutligen även till att vara mammaledig. Att få lika mycket tid över för arbete som pre bebis är helt omöjligt men på något vänster löser det sig alltid ändå. Häng med så ska ni få se!

 

DSC_2313
Just den här dagen var en sån där då jag både var mammaledig och hade jobbdag så det blir mycket bebis i inlägget, bara så ni vet. Som vanligt vaknade vi efter att Viktor smitit iväg till jobbet.

 

DSC_3789
I ett sovrum som började bli tomt på grejer eftersom vi ju (i detta nu) håller på att måla om det.

 

DSC_3837
Efter uppstigning och påklädning (för min del) blev det dags för frukost. Elton ammas fortfarande men har börjat äta gröt (bara några teskedar åt gången) två gånger om dagen på inrådan från bvc (allergigröt som är från 4 månader) och han tycker att smaken är sådär men äter ändå med heeela kroppen.

 

DSC_3822
Min frukost var inte fullt lika kladdig men jag kan lova att jag njöt minst lika mycket för hembakad vegansk och glutenfri sirapslimpa = så mycket <333

 

DSC_3743
När den var intagen började den lille herrn bli rätt röd i ögonen av trötthet.

DSC_3735
Och rätt snart visade han det även på andra sätt.

 

DSC_3780

Så när han tog sin första tupplur för dagen passade jag på att få lite gjort vid datorn inne i mitt arbetsrum.

 

DSC_3782
Typ fakturera och svara på mail och sånt där som en måste göra.

 

DSC_3841
När den lille loppan vaknade igen bakade vi lite rawbollar och sen blev det dags för  oss att ge oss ut i solen.

 

DSC_3857
Bland sprakande höstlöv.

 

DSC_3864
Och fantastiska rosor.

 

DSC_3871
Hit, till Nymans Café.

 

DSC_3877
Jag och ägaren/min vän Mats har nämligen lite roliga projekt på gång som vi smider planer kring för fullt.

 

DSC_3888
På vägen hem därifrån hämtade jag ut lite paket jag beställt. Några saker till ett DIY-projekt som kommer upp i veckan men även haklapp och sked till Elton eftersom well, det är sådär nice att tvätta en hel kropp efter varje måltid.

 

DSC_3914
Hade även fått ett paket från Natur & Kultur med en bok + tillhörande material som enligt kortet passar perfekt som kreativ meditation. Det håller jag verkligen med om men tid till att sitta och pilla med det fanns inte just då.

 

DSC_3908
Magen skrek nämligen efter mat så en sen lunch med rester av marockans gryta fick det bli samtidigt som jag kikade på prover till ett av de projekten jag och Mats planerar.

 

DSC_3920
Efter en tur till byggvaruaffären och färdigställande av ovan nämna DIY-projekt kom Viktor hem. Kaffebryggaren började puttra och rawbollarna Elton och jag bakat tidigare på dan dukades fram. Så fick den jobbdagen anses avslutad trots att klockan inte ens slagit fyra. Lyrrigt!

 

 


 

 

Translation: What a work day looks like for me at the moment.

 

13 kommentarer Lägg till din
    1. Jovisst, kommer i ett senare inlägg för jag måste provbaka det en gång till först :) Receptet på rawbollarna dyker också upp så småningom!

  1. Gillar så mycket att hänga med i dina dagar, med kombinationen av att vara mammaledig med liten bebis och samtidigt jobba med blöggen och allt därtill. Och Elton alltså, han är så söt att jag inte riktigt vet vad. Bilden när han liksom sitter och ler lite <3

  2. alltså så drömmiga bilder! älskar ditt arbetsrum, ser så in i norden fridfullt ut. och vill eka andras kommentarer: SÅ fint foto i detta inlägg! puss.

  3. Hej! Vilken gröt ger du Elton? Bara nyfiken, Har själv allergibebis o det är inte alltid det enklaste (eller godaste) alternativen på allergihyllan tycker jag så slutade med att jag läste på o gjorde egen som faktiskt gick hem hos min lilla! hehe
    Mycket kul att hänga med i dina dagar , tack för fin läsning !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *