EN DAG PÅ JOBBET I NOVEMBER

Hej kompisar! Jag tänkte att det var dags att vi tog en titt på hur det kan se ut en dag på jobbet här hos mig nu i november.

För er som inte vet: I början på det här året bestämde jag mig för att börja dokumentera en dag på jobbet varje månad eftersom jag skulle gå från kommunanställd till bloggare/skribent/bibliotekarie och slutligen även till att vara mammaledig. Att få lika mycket tid över för arbete som pre bebis är helt omöjligt men på något vänster löser det sig alltid ändå. Häng med så ska ni få se!

 

 

en dag på jobbet i november

 
Nu är det slut på de där lyxiga sovmorgnarna vi haft sen Elton föddes och i regel vaknar hela familjen nu strax efter sex. Vi har ungefär en timmes morgonstund tillsammans i köket innan Viktor går till jobbet.

 

DSC_6460

 

 

Jag och Elton börjar dagen rätt långsamt i takt med att dagen gryr utanför fönstret. Alltså vi har haft så himla många soliga dagar nu i november vilket är värsta lyxen eftersom de två senaste åren har bjudit på ett totalt antal om cirka tre soltimmar. Tack, solen för det!

 


DSC_6502

 

Efter att vi bäddat sängen och klätt på oss sitter Elton och leker själv en stund i sin spjälsäng och då passar jag på att svara på lite mail. Har laborerat fram en grymt god variant av gröt/chailatte som jag intar till frukost. Kombon kanske låter konstig men ni ska få receptet så fort jag testat det några gånger till pga så gott verkligen!

 

DSC_6455

 
Efter 2-3 timmars vakentid däckar lillgrabben igen och ååh, vi måste pausa här så att jag kan försöka ta in hur mysiga de här stunderna faktiskt är. Tänk att han ska bli stor sen (tonåring! vuxen! gamling!) och inte alls vilja eller ens kunna sova sådär på min axel :’)

 

DSC_6467

 
När han sover passar jag på att uppdatera mina sociala medier och ibland tar det faktiskt en halvtimme att bara välja vilken bild jag ska posta på Instagram.  Måste jobba på att bli lite mer effektiv tror jag!

 

 

DSC_6517

 
Jag håller på att ta fram lite roliga DIY’s åt tre olika kunder och har seriöst ett projekt i varje rum så att jag kan jobba lite så fort jag har en stund över. Såhär ser det ena ut.

 

DSC_6555

 

På uteplatsen ligger ett annat. Kul att ha mycket på gång men jobbigt när en inte har tid att färdigställa allt så fort en vill.

 

DSC_6480

 

Men en sån här dag är jag ju mammaledig och måste prioritera att vara med den här lilla utforskaren.

 

DSC_5674-1

 

 

Och när han ska sova dagens andra lur packar jag ner honom i vagnen och går ner till sjön med en tjock filt och en termos med kaffe i. Jag märker att jag skapar mer innehåll när jag stänger av allting och bara får vara i tystnad och eftertanke än när jag sitter framför datorn eller scrollar på telefonen. Jag skriver liksom inläggen i mitt huvud och så rinner orden ur fingrarna och ner på tangentborden sen när jag väl sätter mig vid datorn.

 

DSC_6538

 
Och eftersom Elton fortfarande sover är det precis vad jag gör när jag kommer hem, lägger mig på golvet och författar ett blogginlägg. Det är så skönt att stretcha ut kroppen i olika positioner ibland istället för att sitta vid skrivbordet.

 

DSC_6510

 
Sen kommer Viktor hem på lunch <3

 

DSC_6503

 
Och vi äter linsgryta med persiljesalsa från det senaste numret av tidningen Vego (fast det finns visst här med). Så gott!

 

DSC_6532

 

Sen säger ljuset hejdå för dagen.

 

DSC_6545

 
Och vi fortsätter leka, busa och sjunga ända fram till läggdags.

 

DSC_6524

 
Det sista jag gör för dagen är att skriva inlägget som du läser nu och när jag kommit till den här raden inser jag att det inte blev så himla mycket jobbande idag ändå. Vilket faktiskt är mer talande för en dag på jobbet än en kan tro. Lite här, lite där – precis så är det!

 

Translation: What a work day looks like for me at the moment.

9 kommentarer Lägg till din
  1. åh vad jag gillar att sitta på jobbet på morgonen, kolla på när flygplanen landar på arlanda från mitt jobb och läsa din blogg lite i smyg mellan kunderna och det administrativa. Så fina bilder jämt, en underbart vacker unge som verkar asmysig också du, som bara är så grym <3

  2. Så mysigt ni verkar ha det! Och på tal om chailatte/chaigröt! Jag testade ditt recept på chaite och har gjort det fem gånger sedan dess – SÅÅÅÅ gott! <3

  3. Fina Sandra! Tänkte bara uppdatera dig med att din header är puts väck sedan designen på Metro-bloggarna ändrades.

    Och det är så fint att få hänga med i dina dagar såhär, det gillar jag. Se hur du pusslar ihop vardagen med allt. Så intressant att se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *