EN DAG PÅ JOBBET I MARS

soluppgång

06.00 Igår vaknade vi strax före klockan ringde vid sex och det första Viktor sa när han satte sig upp i sängen var ”wooow, kolla dimman över sjön!”. Det är så lyxigt att ha ett fönster med utsikt över sjön så att man lägger märkte till alla förändringar som sker redan från sängen. Jag svarade något i stil med ”Åååh, det skulle jag vilja gå ut och fota. Det var evigheter sen jag faktiskt bara gjorde det. Äh, vet du vad, jag gör nog det.” och så hoppade jag i kläderna, tog med mig kameran och gick ner dit. Tyvärr hann den mesta dimman dra sig undan på de där tio minutrarna men himlen var i alla fall sprakande och fin!

 

to do list

06.30 Väl hemma satte jag mig med en kopp kaffe vid datorn för att strukturera upp dagen, svara på kommentarer och beta av mailkorgen. Den uppmärksamme kanske undrar hur tvätta, putsa fönster och handla kan höra till en jobbdag men just nu har jag så lågt blodtryck att jag blir helt groggy så fort jag sitter ner längre perioder och därför måste jag schemalägga aktiva grejer att göra mellan varven (då jag egentligen bara borde sitta och skriva).

 

gnutte grävling

07.30 Efter lite datorjobb hälsade jag således på Gnutte Grävling och slängde sedan in sängkläderna i tvättmaskinen.

 

atilio outfit

08.00 Det var soligt och härligt trots tidig morgon så jag klädde på mig en loppisfyndad klänning som jag tycker mycket om.

 

kastskåp

08.30 Jag fotade mitt bidrag till månadens Monthly Makers (ej med på bild) och insåg att jag den här månaden enbart gjort något för dekorationens skull och inte något som fyller en funktion, vilket ofta är det jag brukar skapa.

 

påskliljor

 09.00 Gick ner i köket och styrde upp frukost. Har en bukett påskliljor ståendes på diskbänken för extra vårpepp. Ett knippe kostar bara 15 kronor i vår mataffär så jag tänkte att det kunde jag gott ha råd med.

 

pannkaksfrukost

 09.30 Tog en runda i trädgården och plockade in lite nya kvistar och satt sedan och åt mina chokladpannkakor samtidigt som jag klippte ut djurformer som jag skulle såga ut senare under dagen. Multitasking it is!

 

sandra hjort outfit

10.00 Sen insåg jag att det var på tok för varmt med kofta, mössa och leggings och slängde av mig allt och trädde istället på ett par strumpbyxor med enbart 40 denier. 40 den!!! Det är vår!

 

figursåg

10.30 Jag baxade upp ett gammalt bord och min såg från källaren och stod sedan där ute och sågade i en dryg timme. Det tar sin lilla tid eftersom jag inte är så bra på att såga än men fy bubblan vad fort en kan lära sig saker om de bara återkommer tillräckligt ofta. Den lilla kollektionen ska ni få se så småningom!

 

hänga tvätt ute

11.30 När sågspånet var bortsopat hängde jag ut tvätten på tork i solskenet. Vinden når aldrig till vår altan vilket gör att det verkligen är sommarfeeling där just nu. Sen åt jag en matlåda ute på altanen men glömde fota. Ooops!

 

vanäs udde

12.00 Efter lunchen gav jag mig iväg till mitt jobb på biblioteket. Vi kan väl ta det lite snabbt igen: mitt bibliotek tillhör soldathemmet och är således rätt riktat till alla militärer som jobbar här men även öppet för allmänheten. Jag är den enda anställda och går dit för att lägga in böcker i systemet, skylta, beställa och plocka ordning i hyllorna. Låntagarna kan alltså låna själva med hjälp av bokkorten (yep, så old school är det fortfarande här!) och jag älskar det jobbet eftersom det är så självständigt + har med böcker att göra.

 

monster

Just den här dagen hade jag fått en enorm leverans med böcker som jag fyndat på bokrean. Min budget är inte superstor så det gäller att göra klipp när det går. Många krigsböcker, memoarer, fantasy, romaner och deckare blir det såklart.

 

kryddträdgården

Men även säsongsbetonade böcker som kan väcka andras intresse.

 

underbaraclara baka

Eller få dem att utforska nya områden och intressen ihop med sina barn.

 

animalium

Och ibland klickar jag hem sånt som är det finaste jag sett bara för att ja, det är en så fin bok. Toppenjobb helt enkelt!

 

fiskebodvår
röka vattenpipa

14.00 Efter några timmars jobb bestämde jag mig för att ta en promenad i solskenet. Det gäller att passa på eftersom det i princip skulle kunna bli snö idag igen. Det var fler som tänkte på samma sätt som jag och på en bänk hittade jag en man som rökte vattenpipa.

 

vanäs fyr

14.30 Den här fyren alltså <3

 

little loppis
15.00 När klockan slog tre öppnade Little Loppis upp sina portar efter en flera månader lång vintervila. Trot eller ej men den här sysslan ingår i allra högsta grad i mitt yrke och det är såklart få förunnat. Ska visa vad jag köpte en annan dag!

läsa mama

15.30 I min brevlåda låg en tidning jag fått som prenumeration av mitt jobb i julklapp så jag betämde mig för att vila ryggen några sekunder och fika lite ihop med Gösta. Tyvärr så kan jag som sagt varken sitta eller ligga någon längre stund så pausen blev kort men välbehövlig.

 

putsa fönster

16.00 Och sen tog jag äntligen tag i att putsa våra fönster! Vet att det kommer världens pollensäsong nu framöver men de har varit så skitiga så länge att det kändes som världens befrielse att få ta tag i det + att det går på en halvtimme när jag väl sätter igång.

 

tavlor

16.30  Halv fem kom Viktor hem och resten av kvällen bestod av att hänga upp speglar, laga mat, jobba vid datorn, se en serie osv.

Jag hann inte med allt på listan jag skrev vid dagens början och klädde inte om fåtöljen, hängde aldrig upp tavlorna (fick bli två speglar istället) och gick till affären och handlade utan att posta brevet. Så kan det gå ibland men överlag var det en himla fin och vårig dag på jobbet!

 

 

Translation: What a work day looks like for me at the moment.

8 kommentarer Lägg till din
 1. alltså, har sagt det förut men jag säger det igen: ÄLSKAR den här typen av inlägg! ALLTSÅ. ÄLSKAR. läste inlägget med ett stort leende på läpparna. har en ledig dag idag och blev så inspirerad att ta tag i alla små saker jag inte orkat med under jobbdagarna. blir så lycklig av att få följa med i dina dagar! och vad mycket du hinner med! skulle vilja fråga, har du någon typ av tidsplan när du planerar dina dagar eller tar du det som det kommer och låter det ta den tid det tar ungefär?

 2. Vilken härlig dag och så inspirerande att få läsa om din dag. jag putsade oxå mina fönster förra veckan efter att typ inte har gjort det på ett år kanske (!) och vilken befrielse, det kändes som att hela världens energi och möjligheter äntligen hittade hem till vårt hem igen.

 3. MAJOR frukost-envy på den! Och så lyxigt med den där vackra naturen. Själv tittar man ut på sopbilar och Lidl-långtradare stora som skyskrapor…

 4. menar absolut inte att skrämma upp dig nu eller så, men då vet väl att påskliljor är giftigt för katter? tänkte mest om din katt som mina tycker om att hoppa runt lite överallt är det ju bra att ställa dem någonstans där den inte kommer åt dem. du vet säkert redan det såklart men ville bara säga till utfall att :)

  Så himla mysiga bilder och kul inlägg också!!
  Kram<3

 5. Alltså ditt biblioteksjobb verkar superfint!! Jag jobbar själv extra på universitetsbiblioteket här i Örebro och jag älskar det. Bibliotek är mina favoritställen på jorden mer eller mindre (om du kan tro det om en sådan här teknik-nörd) ;)

  Vad najs att ha en egen såg!!! :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *