EN DAG PÅ JOBBET I JULI

I början på det här året bestämde jag mig för att börja dokumentera en dag på jobbet varje månad eftersom jag skulle gå från kommunanställd till bloggare/skribent/bibliotekarie och slutligen även till att vara mammaledig. Att få lika mycket tid över för arbete som pre bebis är helt omöjligt men på något vänster löser det sig alltid ändå. Häng med så ska ni få se!

 

en dag på jobbet i juli

Jobbdag eller ej så börjar alla dagar hos oss med familjemys.

 

048 copy

Sen gör vi oss i ordning innan jag och Elton är tillbaka i sängen för amning, morgonkaffe och ett sommarprat.

 

003 copy

När han somnat brukar jag sätta honom i en sjal eftersom jag då faktiskt får rätt mycket gjort. Ser även att jag börjar få lite synliga muskler som följd av att ha blivit mamma. Gutt.

 

009 copy

Just den här morgonen tog vi en promenad och plockade smultron.

 

013 copy

Som jag sedan kokade sirap på till ett kommande recept. Men alltså, ljuvligare och somrigare smak finns ju knappt!

 

024 copy

Smultronen som blev över fick gästa frukosten som den här dagen bestod av gröt.

 

028 copy

När morgonmålet låg i magen tog jag en runda med vattenkannan bland växterna och passade på att inventera dem till det här inlägget.

 

035 copy

Klockan 10 klev jag in i Viktors rum, tog på mig hans headset och ringde upp Anna María eftersom vi planerat in en skypedejt för att spåna, planera och peppa varandra inför hösten.

 

045 copy

Två timmar senare var vi färdiga och eftersom solen sken stoppade jag och Viktor ner lilleman i vagnen och intog lunch på uteplatsen.

 

062 copy

Sen var det dags för mig att ta tag i nästa projekt.

 

052 copy

Under tiden som mina killar tog igen sig i sängen och laddade för ett besök på BVC.

 

070 copy

Nästa stop blev Nymans eftersom Mats snällt nog skulle hjälpa mig med ett DIY-projekt som ni kommer få se nästa vecka.

 

075 copy

Väl där bestämde vi oss för att fika lite så vi slog oss ner bland lavendeln som omger hela deras café.

 

081 copy

På vår väg hem igen passerade vi även ett av mina favorithus. Älskar de där röda rosorna mot den fasaden.

 

089 copy

Men jaja, jag fyndade de här  läckra burkarna  (och en bil till Viktor och min systerdotter Emilia som alltid leker med det ihop) på loppis.

 

091 copy

Så när vi kom hem skördade jag ett fång ringblommor i trädgården som ska få torka och bli salva så småningom.

 

100 copy

Resten av kvällen spenderades till viss del framför en serie där jag försökte multitaska med planering och instagramande samtidigt som jag försökte hänga med i handlingen.

 

096 copy

Men mest låg jag faktiskt såhär ihop med min lilla grabb.

 

ff751684f7ed2e703090cd2dbcff14c0_980x0_c_85_s_v4

Vilket resulterade i att jag fick sitta och jobba framför datorn långt efter att solen gått ner och ny dag nästan påbörjats. Det GÅR att göra dagarna till det en vill men det är lite trixigt eftersom så mycket tid fortfarande går åt till att amma, söva och mysa och vips så har det blivit ny dag igen och den föregående flyter ihop med de andra till en enda stor och luddig massa. Men men, fint är det i alla fall att vara sin egen och kunna kalla dagar som dessa för jobb.

 

 

FLER JOBBDAGAR HITTAR DU HÄR.

 

 

Translation: What a work day looks like for me at the moment.

14 kommentarer Lägg till din
 1. Hej
  Har min 7-veckorsbebbe i sjal i detta nu och undrar hur du kan göra så mkt med bebis i sjal. Plocka smultron känns helt omöjligt för mig, och typ att ta saker under midjehöjd. Är dock ändå glad för sjalen annars sover hon inte på hela dagen typ och det gör en ännu mer begränsad. Har varit och är fint att följa dig eftersom att våra bebisar nstan är jämngamla. Även om de verkar vara mycket olika :)

  1. På vilket sätt tror du att de är olika varandra? Frågar bara för att jag är nyfiken på hur Elton verkar vara utifrån det jag skriver :p nej du, att böja sig ner är väldigt trixigt så jag gör det bara om jag måste och böjer då på knäna istället för ryggen. Smultronen växer i pallkragar så jag satte mig helt enkelt på knä och plockade vilket underlättade enormt men efter en stund började den lille knorra så det går inte heller hur länge som helst ;)

   1. Egentligen är det kanske mest omständigheterna som har varit olika. Det tog flera veckor för mig att få igång amningen tex och hon får fortfarande en del ersättning. Men det innebar att jag ammade nästan konstant de fyra första veckorna vilket gjorde att jag hade väldigt svårt att göra andra saker. Men nu när jag får några pauser (när hon sover i sjalen på mig eller sin pappa) så känns steget så långt att sätta i gång med något vettigt eller nåt projekt. Men är det nåt jag lärt mig så är det att allt förändras hela tiden, så jag hoppas att jag ska få tid att tex laga mat när jag är hemma själv i höst

    1. Aha jag förstår. Vet du vad, jag har en rackarns snuttig kille så många dagar ammar jag i princip konstant fortfarande och därför gillar jag sjalen för då kan han dels känna att bröstet är där och sova gott utan att snutta men även få det om han skulle vilja. Han sover tyvärr väääldigt sällan på sin pappa för tillfället så det blir mycket jag och därför är jag så himla glad att Viktor varit hemma med oss ända sedan han föddes. Då fixar han typ allt här hemma och jag tar de chanser jag får till att göra något vettigt liksom. Dagen jag visar här är ju EN jobbdag på en hel månad och inte varje dag tack och lov (pga orkar inte vara så aktiv jämt :P) men du ska veta att jag är nervös inför att han börjar jobba igen. Allt kommer ju gå bra men det är ju helt nya rutiner jag och Elton måste hitta. Men som du skriver så är ju verkligen ALLT en fas just nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *