TIO FRÅGOR OM MAT

10 frågor om mat
Amanda lade upp den här listan häromdagen och då påmindes jag om att jag ju också blivit utmanad men glömt svara. Det var i somras som Lovisa skickade vidare uppmaningen om att fylla i punkterna nedan men jag hann liksom inte hoppa på tåget då så jag tar väl och gör det nu istället. Så håll i hatten för nu bär det av! *vi åker sånt vilda västern-tåg där en står på en liten avsats bakom vagnen så det blåser rätt mycket*

 
TRE ORD SOM BESKRIVER MIG I KÖKET

Stressad

Tankspridd

Uppfinningsrik

 

Visst låter jag härlig att laga mat med? Hehe. Nä, men jag lagar helst mat själv annars blir jag lite stressad (jobbar dock på att slappna av och ha mer kul i köket). Sen har jag oftast plattan på för hög värme och glömmer typ saker i ugnen för att jag börjar göra annat och lite sådär. Men uppfinningsrik är ju i alla fall en positiv grej. I alla fall så länge slutresultatet blir gott, det är ju inte alltid det blir 10/10 om en säger så. Hehe.

 

 

godaste grötreceptet

 

DET JAG HELST ÄTER TILL FRUKOST

Den här gröten. Med äppelmos, jordnötssmör, bananskivor och mandelmjölk <33

 

 

silentmixx bosch

 

TRE REDSKAP JAG INTE KLARAR MIG UTAN

Min blender

Våra knivar (känns dock rätt obvi?)

Hushållsvågen

 

 

TVÅ REDSKAP JAG SKULLE VILJA HA

En bättre hushållsvåg

Och en mandolin

 

yollibox mango

 

DET KONSTIGASTE EN HITTAR I MITT KÖK

Hm. Kanske alla miniatyrprylar ändå? Att jag har miiinismå plättjärn där plättarna blir typ två centimeter stora och stekpannor för såhär små pannkisar ↑ är kanske lite konstigt för den som inte fattar hur genialt det är.

 

FYRA MÅSTEN PÅ MIN PIZZA

Viktors tomatsås, god ost och oregano är mina måsten och en nice kombo till det är champinjoner, paprikasallad, ananas och oliver <3

 

kanelglass

 

MIN FAVORITDESSERT

Glass! I alla dess former och kombinationer egentligen men de här tre i synnerhet:

Vaniljglass, färska hallon och kola eller lakritssås.

Vaniljglass som mosas runt med Oboy till en slät massa.

Gammal hederlig marängsviss <3

 

veganska scones

 

DET JAG SKULLE KUNNA ÄTA VARJE DAG

Åh svårt ändå pga tröttnar lätt så jag säger nog mackor. Ja. Skulle lätt kunna äta olika typer av mackor resten av livet. Eller potatis. Mm, potatisgratäng!

 

 

zucchinisoppa

 

DET JAG LAGAR MEST NU FÖR TIDEN

Den här zucchinisoppan har verkligen varit min go to-soppa hela hösten och jag fortsätter laga den eftersom jag har en hel del musselsquash kvar. Men inte mig emot för den är enkel, billig och supergod!

 

 

NÅGOT JAG TYCKER OM MEN INTE LAGAR SÅ OFTA

Härmar Amanda där och säger lasagne. Så himla gott ju!

 

 

Så. Har ni kvar hatten eller blåste den av i farten? (skriver det här måndag kväll = är rätt inne i Westworld fortfarande plus är trött  med dålig humor)

 

 


 

 

Translation: 10 questions about food.

Follow my blog with Bloglovin

6 kommentarer Lägg till din
  1. bara jag såg rubriken på detta inlägg tänkte jag ”YES, det här kommer jag gilla”.. hehe, det gjorde jag. Kan förövrigt leva enbart på mackor tror jag! och lite choklad på det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *