FEM FAVORITHÖRN I VÅRT HEM

FEM FAVORITHÖRN I VÅRT HEM

Oftast får ni bara se bilder från vår lägenhet när jag renoverat och fixat i ordning något av rummen. Som om det bara är då, i slutet av en förvandling som det är extra intressant och uppskattat. Så är det naturligtvis inte utan vårt hem kryllar av små hörn och pinaler som jag älskar. Låt oss ta en titt på fem såna!

 

Först ut är den här delen i vårt sovrum. Ivar-skåpen vars hyllplan jag betsat mörka och dörrar jag målat ljusa. Min ram från Moebe (från ett tidigare samarbete med Desenio) med ett favoritprint gjort av Lusenoloppan på Instagram. En hängare (som du enkelt gör såhär), min korkspegel och den finaste kimonon jag fick i julklapp av Linda på Gammalt & Nytt.

 

vänskapsknut

 

Vänskapsknuten från Svenskt Tenn som vi fick i bröllopspresent och som nu pryder vårt matbord med olikfärgade ljus är en annan sån favorit.

 

favorithörn

 

Precis som den här lilla hörnan av vardagsrummet med två andra Ivarskåp innehållande både böcker och vinylskivor. Tavlan som vi ärvt av Viktors föräldrar och en fin väggampel (eller lampett?) som jag fyndade när jag och Emelie var på loppis i höstas.

 

elefantöra

 

En annan sak jag tycker om att vila ögonen på är det här frodiga elefantörat (som jag faktiskt fått av samma Emelie som ovan) med alla sina små bebisar. Snart ska jag plocka upp dem och skriva ihop ett sticklingsbytarinlägg eftersom ni verkade vara lika sugna som mig på det. Jag tänker mig att det blir någon gång nästa vecka.

 

ranunkel

 

Sist men inte minst njuter jag nästan dagligen av det här lilla hörnet inne på mitt kontor.  Det är så lätt att ändra om där med nya snittblommor och prydnadssaker efter behag och jag älskar att det är just där jag får sitta och jobba.

Jag är faktiskt extremt nöjd över vårt hem för tillfället. Det är fortfarande i stor förändring och varenda rum är halvfärdigt, lite tomt och i väntan på att projekt, prylar och pusselbitar ska falla på plats.  Men jag märker att det blir vårt hem mer och mer för varje dag.  En bostad där en familj bor liksom. Det har tagit snart fyra år för oss att få varenda vrå att kännas meningsfull men nu snart är vi där.

 

Spara

12 kommentarer Lägg till din
 1. Jag gillar det ljusa enkla,det blir så svalt vackert!
  Undrar var ni köpt vinylspelaren. Min sambo har börjat prata om en sådan och han nollar nu i år så det kunde bli en bra present tänkte jag 🤗

 2. Får jag fråga hur stort ni bor? Kom på att jag inte alls har någon uppfattning om det, ser framför mig en stor yta men blev så osäker nu. Nyfiken! Bilderna känns alltid så ljusa, fräscha och luftiga! All inspiration till att få vårt lilla utrymme att kännas större är så välkommet !!

  1. Vi bor på 110 kvm uppdelat på två våningar. Så det är stort till ytan men våra utrymmen är väldigt små och mörka. Vi har haft mörka golv och furutak i hela lägenheten men har precis börjat måla om taken och SHIT vilken skillnad det gör! På riktigt alltså heeelt ovärderligt!

 3. Älskar att det verkar vara så ljust och fint! Vi har en genomgående lägenhet men där hallen helt kommit i kläm och är supermörk helt utan fönster. Jag brukar dock liva upp hela lägenheten med små blombuketter runt om, speciellt i de hörn som är lite trista sedan innan. Det blir lite lättare att andas så!

 4. Så himla fint och ljust! Er bröllopspresent är så himla fin och tidlöst. Hela ert hem är så himla fint och så ursvenskt på något vis. Det är så kul att sitta och titta på det från andra sidan jorden för det känns så avlägset men så välbekant och hemtrevligt! <3

  Jag tror att "Lampett" är en vägghängd lampa eller ljuskälla, men sätter man en blomma istället för ett ljus där så är det kanske en translampett? Eller trasampel? XD

  1. Haha jag vet men när jag la upp den sist var det någon som rättade mig och skrev lampett ;) svårt att vet vad som är korrekt :p

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *