ATT INREDA ETT BEBISRUM

Lillebrors rum just nu

För två och ett halv år sedan påbörjade jag någon slags följetong här på bloggen om hur jag skapade ett litet bebisrum till Elton (som då låg i magen) uppe på hallen i vårt allrum. Som den DIY:ern jag verkligen var då gjorde jag sååå mycket grejer själv och ville ju dela med mig av alla små och stora projekt jag knåpade ihop inför hans ankomst.

 

Eltons allra första lilla hörna

På den tiden användes våra tre sovrum till just sovrum (duh), hemmakontor åt mig samt tv-rum och därför kändes det helt rimligt att den lilla bebisens saker skulle hamna ute i allrummet, det enda utrymme som stod oanvänt. En spjälsäng införskaffades men han sov aldrig en enda natt i den (vi samsover än idag) utan i slutändan använde vi mest den lilla babyhörnan som avlastningsplats för hans saker och för lek på golvet – vilket funkade ypperligt.

 

Eltons rum för ett år sedan

När han blev ett år gjorde vi oss av med tv-rummet och lät i stället Elton få ett av de små sovrummen som sitt. Jag kan ärligt säga att han än idag (2 år och 2 månader) har noll behov av ett eget rum men att det för oss har varit skönt att kunna samla alla hans prylar på ett och samma ställe. För efter ett år på jorden hade de liksom utökats och blivit rätt så många fler. Jag la upp ett inlägg om hur det såg ut (ni hittar det HÄR) och var nöjd över vad jag skapat.

 

Det gick fort att inse att den här boklisten var för liten för oss. Nu huserar en större bokhylla på den här platsen istället.

Ett halvår senare bytte vi rum igen eftersom jag inte längre var i behov av ett hemmakontor. Vi flyttade ut vår säng ur det stora sovrummet och lät istället Elton få lite mer lekutrymme. I efterhand känns det så himla rimligt eftersom vi ju annars enbart sover i vårt sovrum. Jag blev dessutom väldigt nöjd över förändringen som skedde i möblemanget och inredningen eftersom det här ↑ aldrig kändes helt hundra.

 

Ett hopplock av prylar blev ett enhetligt mysrum

Och återigen vill jag poängtera att en bebis verkligen inte behöver ett eget rum men på något sätt känns det så skönt att kunna samla lite prylar på ett och samma ställe för att minska på kaoset. Den här gången har jag varken köpt eller knåpat ihop något till rummet utan alla pinaler är sånt som stått på olika ställen i lägenheten sedan tidigare. 

 

 

På väggen till höger (som ni inte ser) finns en platsbyggd garderob för alla söta bebisplagg (och Eltons papper, pennor och pysselgrejer) och den bokhylla jag tidigare nämnde. Under sittbänken ligger bilbanan i en stor spånkista och tja, det är väl typ det. Ett rum med rätt få prylar men med utrymme för att mysa med en bok, rita lite eller bygga med något som kan få ligga kvar på golvet en stund utan att det trampas på eller stökar till det i moderns hjärna.

 

 

Fast bilderna, som togs tidigare i veckan, är faktiskt redan lite missvisande. Babykorgen (som funnits i min släkt i över 100 år) står numera vid sidan av min säng och här inne står istället ett skötbord.  Vi bestämde redan med Elton att vi inte ville ha något skötbord inne i våra badrum utan körde med samma lösning även för honom. Och ifall någon undrar så slutade vi använda skötbord till Elton rätt tidigt (innan han var ett år) och har sedan dess bytt blöja på en handduk på golvet vilket har funkat strålande. 

 

Att inreda ett bebisrum. Kanske det mest onödiga och fantastiska hemmaprojektet jag vet för det där boandet inför en ny persons ankomst är verkligen något speciellt ♥

 

3 kommentarer Lägg till din
  1. Åh vad kul inlägg! Och grattis till din lille!

    Vi plussade för bara två veckor sedan. Redan fyller den här nyheten hela min själ och jag har svårt att tänka på annat än att vi blir tre i vår!

    Jag längtar så efter att göra i ordning ett barnrum fastän jag vet samma sak, att det inte finns något direkt behov av det. Jag har köpt tapeter som jag tycker är jättefina och vi ska måla om gästrummet nu i vinter och göra det till barnrum, mest för att ha en plats att samla barngrejerna på. Vi kommer ha vår lille i sovrummet i alla fall i början. Jag vill helst inte samsova sedan, men de första månaderna vill jag absolut ha liten i vårt sovrum. Jag vill ha en sådan där variant man sätter ihop med vår säng, så att man kan amma i sängen men så att dem har en egen hörna. Vi har ju både katter och hundar i sängen och jag är lite orolig att liten skulle bli skadad annars. Tänker leta efter något på loppis att bygga om, för det behöver inte vara så avancerat. Jag tror att man är mer sugen på att bygga saker inför första barnet. Med andra har man ju mycket mindre tid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *