RECEPT: VEGAN BROWNIE WITH ALMONDS AND BANANA (GF)

recept vegan brownies with almond and banana

 

Jag vet inte hur ni känner men kombon choklad, nötter och banan seglar direkt upp på min topp tre-lista över smaker som passar extra bra ihop. Eller alltså, jag har ingen sån lista och vet inte ens vilka de andra smakerna skulle vara MEN jag gillar just de här tre ihop något enormt!

 

Därför var det också rätt givet att fikatipset inför helgen fick bli just en vegansk och glutenfri brownie med mandel och banan. Jag vet att det som syns på bilderna faktiskt är valnötter och det beror på att gjort två varianter av det här receptet. Ena gången använde jag veganska ingredienser och mandel och den andra gången honung, ägg och valnötter. Båda blev ruskigt goda men mandel vann faktiskt just det loppet.

vegansk brownie

VEGAN BROWNIE WITH ALMONDS AND BANANA

3 msk aquafaba (1 ägg)
0,75 dl socker (honung)
0,5 dl kakao
0,5 dl majsmjöl
0,5 dl mandel / valnötter
50 g vegetabiliskt smör
1 tsk vaniljsocker
1 mogen banan
En nypa salt

 

Smält smöret på spisen och blanda även ner din valda sötning i kastrullen. Vispa aquafaban hårt (använd en liten skvätt citron om det går trögt). Blanda de torra ingredienserna i en bunke, tillsätt det smälta smöret, mosa i bananen och vänd sedan ner kikärtsspadet tills du har en slät smet. Lägg bakplåtspapper i en liten form (min var 17 x 17 cm) eller fyll små muffinsformar med smeten. Den reser sig nästan inte alls och ju tjockare du gör dem desto kladdigare blir dem. Grädda på 200 grader i 10-20 minuter beroende på ugn och hur stora/höga formar du använder. De ska fortfarande vara kladdiga när de tas ut och serveras bäst efter att ha stått i kylskåp några timmar.

 

vegan brownie

 

Som ni märker av receptet ovan så går det alltså att göra om lite efter vad en själv har hemma/ hur en vill äta/ vad en är sugen på. Och ärligt talat är det faktiskt mitt bästa typ av recept eftersom det ger upphov till att ännu enklare svänga ihop något smarrigt när suget (eller oväntade gäster) infinner sig.

 

Jag ska i alla fall ha en riktigt slapp fredag med mycket fika idag. På lördag blir det bondens marknad och på söndag får jag finbesök av Emelie. Vad ska ni ha för er?

 

 


 

Translation: How bout a piece of this vegan brownie? Hit the translation button at the top of the page to get the recipe.

9 kommentarer Lägg till din
  1. GUD VAD GOTT! Jag saknar choklad som vegan och det här ser ju sååå himla underbart ut. Igår gjorde jag faktiskt veganska kärleksmums! Det blev supergott också :)
    Nu kanske det får bli ännu mer bakning ;)

    I helgen ska jag gå på kräftskiva (men inte äta kräftor dårå), blogga en del och sen bara ta det enormt lugnt!

  2. Mums! Vill ha det där nu trots att jag inte ens ätit frukost än :P
    Helgen är fullspäckad för min del. Ska börja med mitt Monthly Makers projekt, gå på vinprovning och fira Philip som fyller år på söndag.

  3. Mmm låter verkligen som ett vinnande recept! Jag ska också ha besök i helgen av två av mina Göteborgs-kompisar. Ska bli så himla kul och mysigt! En av dem är faktiskt både laktos och glutenintolerant så då passade ju det här receptet prima! Kram på dig Sandra!

  4. Låter riktigt smarrigt! Älskar bilderna du tar. Är imponerande hur du stylar allt, märks att du har ett öga för det. Finns det några planer på att kanske släppa en kokbok i framtiden? Jag hade definitivt plockat upp ett ex! 😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *