RECEPT: RAWBOLLAR MED CASHEWNÖTTER, ANANAS OCH PAPAYA

Idag tänkte jag kika in här för att dela med mig av mitt bidrag till vårt påskbord i helgen. Eller alltså, vi har inget påskbord för Viktor måste jobba och det är då inga släktingar som kommit hit för att fira med oss :'( Så att styra upp ett helt bord med mat som tillhör det traditionella påskfirandet känns lite onödigt, men man måste ju ändå få gå loss och äta något riktigt gott tycker jag.

I den här lilla familjeduon är det jag som gärna dukar fram fika under alla veckans sju dagar medan Viktor inte alls gillar det lika mycket som jag. Men den här gången blev det lite ombytta roller då jag snubblade över receptet på rawbollar med mango hos Charlotte och blev så sugen på att göra egna. Detta innebär alltså att mitt påskgodis i år består av fem helt naturliga produkter medan Viktor valde något som bland annat innehåller nutella, oreos, daim, twix och chokladägg. Haha så sjukt att det ens finns en kaka med alla de ingredienserna!

Rawbollar

ca 20 bollar
100 g naturella cashewnötter
100 g torkad frukt
skal från 1 lime
1 vaniljstång
kokos
Charlottes recept innehöll som sagt torkad mango men det fanns inte i min affär så jag körde på en mix med ananas och papaya vilket blev supergott. Lägg nötterna och frukten i blöt över natten eller i minst fyra timmar före du ska baka. Riv över skalet från en lime och skrapa ur vaniljstången. Mixa ihop allt med mixer och tillsätt eventuellt lite flingsalt. Rulla till bollar i kokos och förvara sedan i kylen.
Glad Påsk hörrni!
0 kommentarer Lägg till din
 1. Känns som att dessa kan vara supergoda verkligen! Har inte testat de där raw-bollarna i någon form än, men de här är de som hittills låter godast i mina öron!!

 2. Låter förvänansvärt gott, jag brukar sällan ens läsa om det inte innehåller smör och socker haha, men kanske skulle ge dessa en chans! Låter gott med såväl mango som ananas/papaya.

 3. Jag (person m ätstörning) blev väldigt triggad av hur du i det här inlägget skriver om återhållsamhet gällande mat/fika som något duktigt. Jag förstår att det här är sin blogg och att du får skriva prick vad du vill men det hade varit toppen om du typ kunde triggervarna innan du uttrycker dig på liknande sätt i framtiden så att en kan undvika om en känner att det påverkar en negativt. Annars tack för en i övrigt fin och väldigt inspirerande blogg!

  1. Hm. Vad tråkigt att du känner så. Tycker inte att jag skrev det på det sättet faktiskt. Min sambo tycker inte om sötsaker så mycket medan jag älskar det och gärna äter det alla dagar i veckan. Den här helgen var jag dock sugen på något med nötter och frukt och han var sugen på världens största chokladkaka. tycker inte alls att jag har skrivit något om att man är dum som äter godsaker eller duktig som äter något utan socker. Tvärt om var jag förvånad över att jag själv ville testa något som inte innehåller just socker. Som sagt, jag är ledsen att du tolkade det så men jag tycker att jag har en fin och sund inställning till mat och därför har jag inte tänkt på att det kan kännas såhär för den som läser. Men återkom gärna med vilken formulering som funkar som en trigger så ska jag försöka tänka på det/hålla utkik efter formuleringar av den typen i framtiden och då varna :)

 4. Till anonym: Okej, såg nu att min formulering på ett ställe faktiskt fick det att låta som att han var duktig som inte gillar sötsaker. Ska ändra det partiet.

 5. Jag vill bara säga tack! Tack för att du inspirerat mig att börja blogga igen genom din podd. Jag har tidigare känt press för att blogga varje dag, året om. Visst har jag tyckt att det varit kul, men det funkar inte med skolan och allt annat som händer i livet. Nu har jag tagit steget och skapat en blogg som är helt på mina villkor och jag älskar att blogga när jag har tid och lust. Så tack!

 6. Men åååh så gott det ser ut! Du är ju så himlans finurlig med alla fina recept och bilder och pyssel, blir alltid så inspirerad :)

  Och ang din kommentar så fotar jag med ett Nikkor 35mm/1,8, tycker så mycket om det fasta med djupt skärpedjup :)

 7. Hoppas att du förstod att jag tyckte att kommentaren var rolig, läs, dum. Ta inte åt dig sånt där, du kan inte behaga alla. Strunta i strunt. Annars gör du blåknut på dig själv och mår dåligt helt i onödan. Problemet ligger hos läsaren, inte hos dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *