SOMMARSERIEN

Jag har förstått att tvn går varm i flera hushåll den här sommaren eftersom varenda kotte verkar uppslukad av VM. Jag ska vara ärlig och säga att vi frångår normen rejält här eftersom vi inte sett en enda match 😬 

Däremot har jag en stor förkärlek till att tillåta sig själv att titta på tv under sommaren (eftersom det känns lite som att en inte bör göra det utan bara *njuta* hela, hela tiden) och för några år sedan startade Viktor och jag traditionen sommarserien

 

Konceptet är helt enkelt att en väljer en serie som inte längre sänds och plöjer den från början till slut under sommarens gång. Det är ett så himla underbart sätt att connecta med karaktärer och helt enkelt ge sig hän åt längtet som uppstår mellan avsnitten.

Självklart tycker även jag att det finns mängder av grejer att göra under sommarens gång som inte innebär att en ugglar framför tvn. Men det är något befriande i att faktiskt bestämma ett projekt av det här slaget att samlas kring och jag antar att alla ni VM-tittare känner typ samma sak? Plus, sommaren försvinner liksom inte för att en lägger 40 min på ett avsnitt som paus mellan varven.

 

 

Hittills har våra sommarserier varit följande:
Sopranos, Oz, Six Feet Under, The Wire, Downton Abbey, Treme och Seinfeld.

Och i år har jag på eget bevåg gett mig in på att plöja Big Love efter att ha sett den nämnas flera gånger senaste tiden (bland annat hos Sandra). Den har liksom perfekt många element att störa sig på och fascineras av samtidigt som gör att den lockar mig att hela tiden vilja starta ett nytt avsnitt. Dessutom gör sommaren att jag får ett sug efter att verkligen bli absorberad av någon annans värld och vad passar då bättre än en värld som ligger så otroligt långt bort från min egen? 

 

 

Jag rekommenderar verkligen alla som tycker om att titta på serier att ge sig själv den här tiden i sommar att bara bli helt uppslukad av en ny historia från början till slut. 

Här är ännu ett gäng serier jag sett från episod 1 tills dess att tårarna strömmade ner för mina kinder i sista avsnittet (pga det gör de nästan alltid när jag ska skiljas från något på det sättet):
Mad men, Breaking Bad, Dexter, Band of Brothers och The Pacific (passar enligt mig dock bäst på hösten),  Twin Peaks och Southland.

Jag är säker på att ni är ett gäng som även vill slå ett slag för SATC och Lost och har ni fler tips än så får ni mer än gärna lämna dem i kommentarsfältet nedan. Hoppas att ni får en riktigt fin tv-sommar, vare sig det är framför fotbollsmatcher, en god serie eller både och!

 

16 kommentarer Lägg till din
 1. Skoj! Vi köpte vår favvoserie the mentalist på dvd för nån vecka sen. Alla säsongerna tjoho! Så göttigt med en serie som tåls att ses om och om igen 🙄🙂😁 annars är ju Buffy ett säkert kort hehe. Men den finns inte på Netflix längre 😲😠

 2. Jaaa så himla kul grej detta – du har ju faktiskt helt rätt, sommaren försvinner inte bara för att en ägnar 40 minuter åt slappande framför TV:n. Antar att det är en uber-svensk grej att liksom känna tvång på att vara ute bara för att det är soligt, om än en inte känner för det. Big Love låter spännande, kanske får ha den som sommarserie också!

  Håller även med Helga här uppe, BUFFY!!! Lättsam, underhållande dialog, feministisk och den bästa sortens 90-tals SPX. Finns ju dessutom sju säsonger att götta ner sig i.

 3. Tycker det är LYXIGT att unna sig tv-tid även när solen skiner. Ibland orkar en ju liksom inte.
  Vad har du förresten för typsnitt på ditt namn i headern? Tyckte det var fint, gör ett bröllopshäfte där jag behöver ngt liknande :)

 4. Vilket mysigt koncept! Önskar verkligen att jag var en person som gillade att kolla på serier, speciellt i detta nu när regnet vräker ned utanför fönstret.

 5. För mig att jag har kommenterat detta tidigare. Men tycker fortfarande att du ska kolla in serien This Is England. Ja, det är också en serie. Eller egentligen tre miniserier. Första är ’86 sen ’88 och till slut ’90. Det är samma karaktärer som filmen och är då en fortsättning på filmen som är ’83. RIKTIGT BRA men samtidigt ont-i-magen.

 6. jag har ju helt snöat in på kriminalare senaste året och tror att du skulle uppskatta följande i den genren:

  mindhunter
  the killing
  the fall

  du måste ju också se serien rectify som finns på netflix! den absolut VACKRASTE serie jag NÅGONSIN sett. tipsar varenda människa om den! hade varit så fint att läsa om hur du upplevde den, då vi känns oerhört lika (infj här!)

  1. Måste bara tacka för att du skrev om Rectify! Har sett titeln på Netflix men aldrig ens brytt mig om att läsa om vad den handlar om och hade nog aldrig gjort det heller om jag inte råkat läsa din kommentar. Har börjat se den och älskar den redan. <3

 7. Har i Netflix? Ni som ska ha barn skulle nog älska att se ”Call the midwife” som har tre eller fyra säsonger. Den är jättefin och jättemysig. Underbara karaktärer, lagom mycket draman och fina livsöden.

  Jag tycker den svenska attityden ”TA TILL VARA PÅ SOMMAREN COH SOLEN FÖRIHELVETE” är väldigt underhållande. Om man inte är brun har man inte haft en ”bra” semester… haha. Så knasigt. Med tanke på svenskt sommarväder är det kanon med sommarserier! Personligen är jag tokkär i engelska hus- och inredningsserier. Det finns en på Netflix där dem utser Storbrittaniens finaste familjehem och det är ruskigt kul att se hur 25 familjer bor i sina superhem och hur det faktiskt fungerar för dem – lite annorlunda, för i många superhusprogram får man aldrig se familjen.

  Sedan lyssnar jag tokmycket på ljudbok nu. Lyssnar om Harry Potter. <3 Det är också supermysigt!

 8. Hej! Såg att du 2015 gjorde ett inlägg om att byta sticklingar, kan du inte göra ett sådant inlägg igen? =) Vill så gärna byta sticklingar IRL och önska hitta någon i Örebro att byta roliga växter med =)

 9. jag vill inte lägga någon press på dig eller så men jag är så glad över att du har börjat blogga igen!
  Det gör inget att det är sporadiskt för det du skriver är så genomtänkt och fint att varje gång jag går in här och ser att du skrivit något nytt känns som att få ett påskägg!
  Så många funderingar och tanketällare som du väckt hos mig.

  Tack för att du orkar och vill!

 10. Sons of Anarcy – trodde inte jag skulle fastna i en motorcykel o gängserie meeeeen ❤️

  Gossip Girl – Ungdomstrassel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *