3 HALVBRA FILMER JAG SÅG FÖRRA VECKAN

3 halvbra filmer jag såg förra veckan

Om jag måste välja mellan böcker, tv-serier och filmer så skulle jag välja dem i just precis den ordningen. Jag vet inte vad det är men jag upplever att det är svårt att lära känna karaktärerna i en film och ofta lämnar de mig rätt oimponerad.

Förra veckan botaniserade jag bland utbudet på Netflix och vips så hade jag fastnat för en film jag ville se. Den var helt okej, men inte det bästa jag sett. Däremot så var det enormt skönt att få försvinna in i filmen värld under 90 minuter. Mitt liv är för kort för att följa en kass serie eller läsa ut en usel bok men att se en helt okej film har jag verkligen råd med. Så det blev en till och en till. Här kommer därför de 3 tre (ändå fina) filmer som jag sträcksåg förra veckan.

 

 

 

→ TALLULAH

 ”She didn’t set out to steal a baby. But a split-second decision is about to turn her freewheeling life upside down”.

Bästa scenen: När Margo doppar handlingarna i badkaret. Den känslan alltså <3
Plus: Att Uzo Aduba (Crazy Eyes i OITNB) är med.

 

fundamentals of caring 

 

→ THE FUNDMENTALS OF CARING

 ”A writer stuck in the past. A teen with an uncertain future. On a roadtrip full of firsts, they get a new lease on life”.

Bästa scenen: När Ben blir hånad Trevor på sin arbetsintervju och Elsa inte kan hålla tillbaka ett fniss. Den typen av skratt är det bästa jag vet.

Plus: Att Peaches bebis ska heta Elton och att hans pappa är militär. Kanske började gråta lite då.

 

 

 

→ OTHER PEOPLE

”After a bad breakup, a struggling New York comedy writer tries to don a brave face and care for his dying mother in Sacramento”.

Bästa scenen: När morfadern börjar gråta och säger ”jag vet att hon är din mamma, men hon är vår lilla tjej” :'( eller kanske telefonsamtalet i början av filmen.

Plus: Justin. Utan tvekan.

 

Som ni ser har jag inte ens orkat beskriva filmerna själv för tja, ibland känns det bara inte kul att alltid beskriva allt som det bästa en någonsin sett, läst, hört eller gjort. Ibland duger det så jäkla bra med att saker bara är vad de är. Jag skrattade högt några gånger, jag grät några tårar ibland och även om inga av filmerna var otippade eller speciellt nytänkande så ville jag inte stänga av en enda gång. Jag gillade dem verkligen.

Har du 90 minuter över tycker jag absolut att du kan ta och se en av ovanstående filmer. Bara gört!

 

Spara

7 kommentarer Lägg till din
  1. alltså jaaaaa! The fundamentals of caring ! sjukt otippat fantastiskt bra film! Älskar att netflix har så många ”hemliga” guldkorn :’) Ska kolla in den första du tipsade om ikväll tror jag, har liksom inte ens lagt märke till den innan!

  2. Såg filmen ”Chocolate” häromdagen, absolut inte första gången men nu var det länge sedan. Sån härlig mysig feelgood film! Se den om ni inte sett den :)

  3. Har faktiskt inte sett någon av dessa, men har tidigare kikat beskrivningen för de två första. Tyckte då att det kändes som två filmer som säkert kunde vara ok, men sen har jag ju haft Blacklist som konkurrent den senaste veckan.. haha.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *