ELTONS RUM DEL.2

 

Nu har det gått himla många månader sedan jag la upp det första inlägget om Eltons rum. Därför tänkte jag att det var på tiden att ni får se vad som hänt där sen sist. Så ja, häng med!

Obs, jag länkar till några inköpsställen men det är inga adlinks (jag får alltså inte betalt om ni klickar på dem).

 

 

Vi bor i en radhusliknande lägenhet och på övervåningen hittar en ett badrum, vårt sovrum, ett allrum (där vi hade babyhörnan först men som numera är stället Viktors dator står på) samt två små rum. I det ena rummet har jag än så länge mitt kontor och i det andra bor alltså Elton. När en kikar in genom dörren är det här vad en möts av.

 

 

Direkt till höger har vi satt upp en hylla i perfekt lekhöjd som nog kommer fungera som många olika saker under åren som kommer. Under den har vi två tavellister med ett urval av alla hans böcker.

Den fina polisbilen i trä fick Elton av mig och Viktor när han fyllde ett och klossarna ovanför fick han av oss i julklapp.

 


Spegeln är från Indiska, griffeltavlan och koltrasten är loppisfynd, Animaliumboken (så otippat uppskattad redan!) var en present och ask, affisch och de balanserade akrobaterna är alla från little for mini.

 


Böckerna på bilden är från när jag själv var barn, presenter från farmor/farfar och mormor/morfar eller från bookboxarna vi fått hem. Att prenumerera på barnböcker kan vara det smartaste som finns ändå eftersom det ofta blir sånt en själv inte skulle valt + att de alltid verkar komma prick när en behöver lite nytt att underhålla med.

 

 

Under fönstret byggde jag ett elementskydd i perforerad masonit. Med hjälp av krokar och några snygga korgar kunde vi få upp smart förvaring på väggen. När Elton blir äldre tänker jag att vi anpassar den lilla väggen efter hans intressen. Kanske vill han ha ett litet leksakskök där och då funkar det ju finfint att hänga upp kastruller och dylikt på väggen. Eller så blir det ett litet bord och stolar och rit/pysselmaterial som får pryda den håliga väggen framöver. Vi får helt enkelt se!

 

 

Just nu har han lite av varje där och på namnpallen han fick i doppresent av sin mormor och morfar står ett garage med brandbil, svart träbil och en gul racerbil som alla är riktiga favoriter.

 

 

Även de här fantastiska instrumenten han fick i födelsedagspresent av sina kusiner i Stockholm är riktiga höjdare.

 


Precis som den loppisfyndade vildingen och björntavlan från Desenio. Men rådjuret från Sebra är tyvärr mest prydnad men med tanke på att han är det tredje barnet som ärver det fina djuret känns det okej. En behöver ju inte använda prick allt heller!

 

 

På tal om det så har han ju dessutom en hel hylla full med prydnadssaker ovanför sängen. Mest djur faktiskt eftersom djur, bilar, vatten, blommor och musik är det bästa i livet enligt vår kille.

 

 

Han får såklart leka med allt på hyllan (utom blommorna = såklart det han helst vill leka med) när vi är med (pga mycket smågrejer) för det är ju faktiskt hans rum.

 


Och ja, nu har vi alltså vandrat runt hela rummet. För om en står i dörröppningen och kikar åt vänster är det faktiskt sängen en ser. Just nu huserar ett gäng omaka kuddar där och jag kan inte riktigt bestämma mig om det är mysigast med sänghimmel…

 

 

… eller om jag skulle ta och bygga någon form av sänggavel för att inge känslan av en dagbädd. Det är något jag får grubbla på lite känner jag för den här hörnan med säng och sängbord är den jag är mest ofärdig med just nu. Men missnöjd ska jag inte skriva, för här uppe har vi haft många fina stunder!

 

 

Det sjukaste är faktiskt att tänka på att vi använde det här rummet som datorrum/vardagsrum innan och här fick alltså skrivbord, stor skrivbordsstol, stationär dator, bäddsoffa, fåtölj, soffbord, TV-bänk och tv plats på en och samma gång. What!!!

 

Jag skrev ju att inlägget inte innehåller adlinks och det stämmer. Men jag vill ändå passa på stt tipsa om att little for mini kör en midsummer sale med 25% på ALLT i butik och webshop fram till midsommar. 

 

Tack för att du ville hänga med på en liten rundtur!

Spara

25 kommentarer Lägg till din
  1. Vilket otroligt mysigt rum!!! Jag får massa barnlängtan när jag ser det :D Plus att jag får lust att flytta in där själv ;) Tycker sängen ser så mysig ut!

  2. Nästan lite synd att det inte är reklamlänkar, då hade jag klickat på alla så många gånger som möjligt :) VILL ju att du skall få betalt för den fina inspirationen du delar med dig av!

  3. Alltså WOW! Jag hade knappt vågat släppa lös en unge i det fina rummet, haha! Älskar förvaringslösningen på elementskyddet och de suuuperfina akrobatfiurerna, hållbara, vackra leksaker som tåls att smakas på är absolut det bästa! Elton måste vara en lycklig liten plutt!

  4. men så fint! Jag är så avundsjuk på alla som får inreda barnrum medan jag sitter här och trampar (hur man nu gör det när man sitter) vatten :((( vi kan inte ha en enda bok framme till Tova, hon gnagar i sig bokryggarna (?!) – låter Elton böckerna vara? :O

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *