ELTONS RUM DEL. 1

ELTONS RUM DEL 1

 

För ett år sedan var jag i full gång med att inreda en babyhörna för bebisen som låg och gottade sig i min mage. Vi bor i en stor lägenhet men valde ändå att ha den lilla hörnan i vårt allrum på den övre hallen. Det var nämligen ett rum vi aldrig använde och funkade därför superbra som samlingsplats för Eltons pinaler. Vi har hängt på golvet i det utrymmet nästan varje dag sen han föddes och även om han inte behöver ett eget rum än så kändes det dags att tänka om lite.

För några veckor sedan bestämde vi oss för att måla taket (alla innertak ska gå från furu till vita) i det rum vi haft som datorrum. När vi hade tömt det på prylar kände vi att det faktiskt vore lägligt att byta nu. Därför presenterar jag härmed: Eltons rum Del.1.

 

 

BARNRUM
När en står i dörröppningen och tittar in till vänster ser det ut såhär.

Väggarna var ljusa redan sen innan men det vitmålade taket gjorde enorm skillnad till det tidigare så mörka rummet. 

 

SEBRA
Tittar en till höger från dörröppningen ser en just nu en vägg med ett hyllplan och sen en inbyggd garderob som är på andra sidan fönstret (som ni kan se i bilden ovanför den här).

 

INREDA BARNRUM

 

Än så länge är det lite tomt eftersom vi helt enkelt bara flyttat in allt vi redan ägde i rummet. Men jag har såklart planer!

 

VIMPEL BARNRUM

 

Sen de här bilderna togs har vi faktiskt hunnit sälja spjälsängen. Elton har nämligen inte sovit en enda natt i den (han samsover med oss) och eftersom det inte gick att ta av sidan kändes den rätt onödig.

 

För den här delen av rummet tänker jag mig en sänghimmel, en 90-säng/madrass direkt på golvet (som kan funka som dagbädd/soffa och extrasäng nu och sen som säng till Elton så småningom), bättre hyllor för böcker och en ny lampa (in the making as we speak).

 

 

STACKHYLLA

 

Hyllan från G.A.D satt uppe på samma ställe när Viktor hade det som datorrum och vi tyckte att den gott kunde få bo kvar. Här trängs massvis med små djur i olika former.

 

G.A.D STACK

 

Mycket vitt, trärent och pastelligt såhär till en början men det kommer nog bombarderas med färg så småningom kan jag tänka mig.

 

JELLYCAT

 

Det väggfasta hyllplanet som pryder den ena väggen är i perfekt lekhöjd och kommer målas in i väggen så småningom. Vi måste bara bestämma vilken färg vi ska måla den lilla väggen i först. Det vore fint att plocka upp en nyans som redan finns bland hans prylar men just nu har jag fastnat för en som heter lavender grey. Ja, vi får se var det slutat så småningom.

 

JOLLYROOM

Jag har även planer på att bygga ett elementskydd med smart förvaring, få in en hissgardin och en bra lekmatta. Men allt får ske i sinom tid – det är liksom ingen stress.

 

Det känns hur som helst riktigt kul att få inreda ett helt nytt rum och för första gången verkligen bara fokusera på funktion.

 

Spara

9 kommentarer Lägg till din
  1. men så lyxigt att få inreda barnrum! Fint är det också!
    Jag vet inte huuur länge det kommer ta innan Tovas rum är klart :(((( vi har en liknande spjälsäng som ni hade, men vi skruvade helt sonika bort ena långsidan och förstärkte med reglar istället – funkar hur bra som helst som ”bedside crib”, använt den så från dag ett!

  2. Spännande, ser fram emot massor med inspiration :) Elementskydd har stått på vår lista för Frejas rum i ett och ett halvt år nu, men det blir liksom aldrig av. Nu har vi ställt sängen för så det är ingen risk att hon skadar sig men jag hade gärna haft det – element är ju bra fult ändå.

  3. Mysigt! Vi har också en spjälsäng. Det får plats nästan hur mycket saker som helst i den! ;) Vi fick ärva den av en av mina syrror så om barnet aldrig nånsin sover i den har vi iaf inte förlorat några pengar på den haha

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *