ELTONS ÖNSKELISTA TILL HANS FÖRSTA FÖDELSEDAG

 

Nästa vecka fyller Elton ett år (ja, jag vet –  heeeelt sjukt!) och eftersom han inte kan uttrycka sina önskningar har jag, som den goda moder jag är,  satt ihop en liten önskelista till honom. Vi är ju inte så firiga (hehe bra ord va) av oss i den här familjen och klarar oss minst lika bra utan alla saker på listan men om någon vänlig själ (läs: familjemedlem) skulle vilja ge honom något är detta alltså bra riktlinjer.

 

Obs, länkarna är INTE adlinks.

 

Han har fått en stor vuxensäng på golvet i sitt rum och jag tänker att de här sängkläderna, i ekologisk bomull och en grålila nyans, hade passat perfekt där inne.

 


Det här bordet och stolarna skulle även de funka fint inne på hans lilla rum.

 

Hink, spade och vattenkanna i plåt känns roligare och mer hållbara än de plastiga varianter vi fått tag på sen tidigare. 

 

 

Varje gång vi besöker en vårdcentral, bibliotek, öppna förskolan, leksaksbutiker osv där det finns en tågbana i trä är det där Elton fastnar. Det här är en av tre grejer som jag verkligen vet att han skulle bli superglad för.

 

 

 

Det här är dock inte en sån sak som jag vet att han vill ha utan bara något som fick min puls att höjas med x antal slag. Så. Fin. Ju. Fast alla typer av söta rompers, hängslebyxor eller kortärmade overaller mottages tacksamt. Gärna i storlek 86 eller 92. Tackaaaar!

 

 

 

En annan sak som jag tänker vore roligt att ge honom är ju någon form av samlarobjekt som kan byggas på tills han flyttar hemifrån. Muminmuggar kanske?

 

 

Den andra grejen som jag verkligen vet att han önskar sig är fler Astrid Lindgren historier (eller Bamse!) på vinyl. Vår Emil-skiva har gått på repeat de senaste tre månaderna och numera är den så repig att vissa av spåren helt försvunnit. Jag letar på alla loppisar jag är på men de är  verkligen sällsynta.  Har du några i gömmorna får du mer än gärna hojta till!

 

 


Leksakskök känns som en typiskt bra grej att ge en liten person som intresserar sig för att fixa och greja i köket. Det här enkla köket från Ikea är en favorit hos mig.

 

 

Och matvarorna får gärna vara de här fina i trä från little for mini. Önskar mig även de otroligt söta glasspinnarna därifrån. Hint hint till samtliga familjemedlemmar: det är 20% på hela sortimentet fram till midnatt idag (29/5) så skynda fynda om ni vill ge bort dessa!

 

 

Den tredje saken som jag vet att han skulle bli alldeles överlycklig för är ett eget djur.  Tyvärr kommer vi göra honom gravt besviken på den punkten i några år till. Men en dag kanske vår djurälskande lilla kille får en fyrfotad familjemedlem att älska. Hoppas!

Äsch. Stryk hela listan förresten. Vill någon ge Elton något i födelsedagspresent är jag säker på att det blir prima vad det än blir. En riktigt bra bok kan det i alla fall aldrig gå snett med ♥

 

15 kommentarer Lägg till din
 1. Jag fick en muminmugg när jag var liten, och häromveckan fick jag reda på att den är värd typ 5000 spänn. Haha! Ingen mer micrad oboy i den muggen. Sen har jag ett tips på samlarsak! Det finns en jättefin samling med Astrid Lindgrenböcker med typ 28 böcker eller nått sånt. Fick feeling och köpte 8 till mig själv så nu är jag officiellt en samlare! Det är med originalteckningar och framsidor, skitfina verkligen.

 2. kan inte riktigt ta in att det är ETT ÅR sedan!? herregud alltså. jag minns ju liksom bilderna på dig när han fortfarande bodde i magen? så jäkla knäppt att han redan är ett helt år, tiden går så himla fort!

 3. Bra lista!
  Måste dock tyvärr säga att vi köpte två plåthinkar som är väldigt lika den gula och båda gick sönder efter mindre än ett år. Färgen flagnade och handtagen släppte :(
  Men kanske fick vi två måndagsexemplar.

   1. Nej men jag önskar att jag hade det. Våra bästa hinkar är våra skruttiga murarhinkar men de är ju inte så bra att bygga sandslott med. Men bra att göra geggamoja i

    1. Har dock tänkt att gamla konservburkar eller målarburkar/hinkar skulle kunna funka men har inte testat. Vet inte heller hur ofarligt det skulle vara att leka med för barn.

 4. Men tänk att han redan är ett år. Så fort tiden går. Fin önskelista, jag har oxå köpt träleksaker och träspis till barnen och de har verkligen älskat att leka med dem…och så även jag ;-)

 5. Nu bor vi ju långt ifrån varandra men om Elton inte får en tågbana när han fyller och vi ses i höst får han gärna min sons. Den ligger i en trälåda till ingen användning och är i väldigt fint skick. Så den skänker vi gärna. Kram

 6. Häftigt att tiden går så fort! Jag har följt dig sen en tid innan han föddes och är nu en trogen läsare. Själv väntar jag barn nr 3 till hösten och njuter verkligen av dina nakna och härliga föräldrareflektioner som stämmer så väl med mina egna. Det är underbart att bli mamma men också så svårt ibland och skitjobbigt då och då. Kram till dig och er!
  (PS det är Eltons andra födelsedag ju, hihi, ds).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *