elton

ELTON 9 MÅNADER

11 mars, 2017

ELTON 9 MÅNADER

 

Älskade lilla goding, i torsdags blev du 9 månader. Många brukar lägga upp de sista bilderna på sin gravidmage och sen en där de håller sin bebis i famnen och skriva något i stil med ”nu har du varit utanför magen lika länge som du låg inne i den”. Men för oss stämmer det inte riktigt. Du låg ju där inne och gottade dig i 13 dagar efter ditt beräknade födelsedatum och även om jag varken klandrar dig för det eller ens tänker på det längre så minns jag. Nåväl, om du vill se hur de sista bilderna på min mage såg ut hittar du dem HÄR.

 

Nio månader har du hunnit bli och sen sist har du blivit mycket mer av en liten peson än en bebis. Bland annat har du lärt dig det här:

 

✿ Du vill utforska alltalltallt och vill fortfarande att vi ska hålla dig i händerna och traska runt med dig dagarna i ända. Du släpper händerna och vänder dig om när vi ska plocka upp dig och du har ett mycket uppfordrande ljud för att vi inte ska missa att det finns något du vill inspektera.
✿ Du börjar lära dig vad olika ord betyder och visar var lampan är när vi frågar dig. När vi frågar om vi ska äta går du in i köket, ber vi dig ta upp bollen hittar du den i korgen bland alla leksakerna och en dag när vi läste Kanin-låda och kom till sidan med bilen kravlade du iväg och kom sen tillbaka med din leksaksbil. Det är superhäftigt att se hur förståelsen faller på plats mer och mer.

✿ Du ålar och rör dig mer och mer men har varken börjat krypa eller lära dig att sätta dig upp från liggande än. Däremot står du stadigt på egen hand utan att hålla dig i så det ska bli spännande att se vad som kommer först. Om du lär dig krypa innan du lär dig gå.

 

bebis nio månader

 

✿ Du härmar hur bilar kör och håller i leksaksflygplan och flyger dem över huvudet med tillhörande ljud.

✿ Du har även blivit expert på att kasta saker, vet hur du ska ”städa” leksakerna som ges till dig och erbjuder oss allt du har i händerna. Helst ska vi låtsasäta och låtsasdricka ur allt du har.

✿ Du börjar öva på mer och mer ljud men det enda ord du verkligen kan säga i dagsläget är mamma. (<33)

 

bebis utveckling

✿ Du vet verkligen när du är busig och tokar dig ofta för att vi ska börja skratta. Du vet även om när du är FÖR busig dvs gör saker du inte får göra men som du ändå måste testa. Det syns på hela ditt kroppsspråk att du vet att du egentligen inte får dra i krukväxterna samtidigt som du snabbt försöker göra det ändå.

✿ Den här månaden har du för första gången blivit ledsen när du inte fått som du vill. Om jag säger att vi ska åka vagnen och sen går och gör något annat först blir du jätteledsen, som om jag lurat och svikit dig totalt. För att vara ute är fortfarande din bästa grej. Det och att bada är nog det du älskar allra, allra mest här i livet.

✿  Du är så nyfiken på allt! När vi är bland andra vuxna brukar du ställa dig nära dem och bara lyssna på deras samtal. Det blir lite pinsamt för mig som ju står där och håller dig i händerna (hehe) men jag är glad att du vågar utforska världen på ditt sätt.

 

barn 9 månader

 

Vet du vad Elton, jag tycker att du är så rolig just nu! Vi skrattar ihop flera gånger per dag och det finns nog inget som gör mig lyckligare än just det; att få höra dig skratta. 💕

 

 

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Ellen 11 mars, 2017 at 07:36

  Sitter här helt i sötchock på grund av andra bilden – han har ju blivit så vuxen!? Herregud. Jag har liksom känslan av att det var NYSS du visade magen, som vi fick se honom som pytteliten bebis och nu är han liksom en riktig minimänniska? Och det här med att göra bus men veta att en inte får – hahaha <3 Det syns ju så himla väl när barn vet om att de inte får men bara måste testa ändå!

 • Reply Mikaela 11 mars, 2017 at 08:36

  Log igenom hela inlägget, så så fint <3 <3 <3

 • Reply hanna, förbanna 11 mars, 2017 at 08:39

  gulle-Elton! <3 och ja, det där extrema buset som bara lyser i ögonen som de gör snabbtsnabbt xD <3

 • Reply Mathilda 11 mars, 2017 at 11:11

  Sötaste lille Elton! Och hjälp, så lik han är sin mor!

 • Reply elin 11 mars, 2017 at 16:07

  ååh grattis lilla elton, du är så otroligt söt!!!! Så fin text, blev alldeles rörd <3

 • Reply Elsa 12 mars, 2017 at 00:17

  Åh gud så fint <3 så söt!

 • Reply Vicky 12 mars, 2017 at 01:59

  såååå stor han blivit! grattis elton till nio månader och till att ha kickassigaste mamman! <33

 • Reply Wilda 12 mars, 2017 at 12:13

  Älskar de här inläggen. Så mycket kärlek. Och åh Elton är ju för fin. Den där sista bilden går bara rakt in i hjärtat.

 • Reply Alexandra 12 mars, 2017 at 13:34

  Han är så himla gullig!!!! <3 Det låter som att ni har en härlig tid just nu. Underbart! :)

 • Reply Daniella Chanelle 16 mars, 2017 at 11:29

  så stor han har blivit <33333333333 det är så fint när bebisar helt plötsligt vaknar upp en dag och är småbarn

 • Leave a Reply