elton

ELTON 11 MÅNADER

9 maj, 2017

Älskade Elton, idag är du 11 månader gammal. Det betyder att det bara är en månad kvar till din ettårsdag. 

 

Den 27:e maj var du beräknad och det är ju så himla snart! Tänk att du fortfarande låg i min mage den här tiden förra året. Tänk att du någonsin har legat i min mage – det är ju helt galet!

 

Sen sist har det hänt rätt mycket faktiskt.

🌸 Du kan gå obehindrat men gör det mest på kvällarna när du är för trött för att inse vad du gör. Under dagarna håller du helst oss i ena handen samtidigt som du med den andra pekar ut riktningen.

 

🌸 Oftast är det (surprise surprise!) till ett djur vi ska. Nu har du lärt känna både hundar och katter som du älskar att klappa. Men det är fortfarande lite svårt att förstå att fåglarna flyger iväg när du kommer störtande.

 

 

🌸 En sak som jag faktiskt är impad över är hur bra du är på att identifiera ugglor. Spelar liksom ingen roll om de är riktiga, målade, tecknade eller grafiska – du upptäcker dem och härmar dem som på bilden ovan 😭😍

 

🌸 Du förstår även de vanligaste fraserna vi använder nu och kan både hjälpa till med att klä på dig, slänga skräp, vet vilket rum som är vilket (om vi säger ”ska vi gå till köket?” osv) och gör dig själv förstådd genom gester och ljud.

 

 

🌸 Fast det är faktiskt svårt att förstå dig ibland och många gånger blir du frustrerad och arg när vi inte fattar. Du har även börjat testa din röst och skriker ibland gällt rakt ut. Säger jag åt dig att du inte får göra en sak blir du låtsasarg, knycklar ihop hela ansiktet och säger ”AAAAH!”. 

 

🌸 Ditt hår växer så fort och vi har redan varit hos frisören två gånger sen du var sex månader gammal. Vi införde klämmor ett tag för att få bort luggen ur ögonen. Det var innan jag fick ett infall och friserade dig här hemma. Din pappa sa senare att du såg ut antingen som en munk eller en brittisk popsångare anno 1990.

 

 

🌸 Du har precis lärt dig att själv klättra upp i vår säng (den står visserligen på golvet men ändå) och vet även att du ska klättra ur den på mage och med benen först. När du vaknar på morgnarna sätter du dig upp och säger ”heeej” ☀️

 

🌸 Du borstar gärna tänderna men bara om du får använda vår vuxentandkräm.

 

 

🌸 Nu har du även äntligen lärt dig att dricka ur flaska och oj, vad törstig du måste ha varit alla de här månaderna du bara spillt och satt i halsen för nu dricker du för fulla muggar.

 

🌸 Du övar även på att sätta mat på din gaffel när vi äter lunch och middag. Men mest försöker vi nog öva på att inte stoppa stenar, bark och kartongbitar i munnen när vi är ute och leker.

 

 

🌸 Du är 82 cm lång och det vet jag för vi har varit hos läkaren för att undersöka dig. Nu väntar vi på en remiss för ett pricktest för att se om du är allergisk mot mjölk och soja eller om det (på pappret) växt bort.

 

🌸 Det vore nämligen bra att veta för idag har jag tackat ja till en förskoleplats åt dig i höst 😭

 

 

🌸 Du har haft din allra första period då du varit mammig och har under vissa stunder klamrat dig fast runt min hals så fort du sett din pappa. Är jag inte i rummet är det dock ingen som helst tvekan om att han funkar minst lika fint.

 

Och just det där sista gör mig så glad över att veta. Att du tillbringat så himla mycket tid med honom att det aldrig känns jobbigt i hjärtat när jag måste åka iväg eller går och jobbar. Du och din pappa är de finaste jag vet och om en månad ska vi fira att du funnits i våra liv i ett helt år 💕✨

 

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Andrea 9 maj, 2017 at 13:13

  Finaste inläggen. Kärleken bara lyser igenom ❤️

 • Reply Daniella 9 maj, 2017 at 13:19

  åhhh <3

 • Reply Linn 9 maj, 2017 at 14:56

  guuuuuud vilket fint inlägg sandra! han är nog den sötaste ungen jag sett. visade till och med min mamma i kenya som heeelt klart höll med haha

 • Reply Lina 9 maj, 2017 at 15:41

  Ah. Blödig delux. Sitter och blir alldeles tårögda. Så himla fint skrivet!

  Det där med ugglor förresten – min lillebror älskade också ugglor som barn och på den tiden spelades ofta låtar av Magnus Uggla vilket han tyckte var helfestlig. Tänk att någon kunde heta uggla liksom. Ugge-la, ugge-la sa han exalterad när musiken spelades eller om han såg en uggla :)

  • Reply Sandra Hjort 11 maj, 2017 at 07:21

   Haha så gulligt <3

 • Reply Elin Häggberg // Teknifik 9 maj, 2017 at 16:19

  Fantastiskt fint att läsa och SÅ fina bilder på lilla Elton. Kan inte förstå att han snart fyller ett år?!?!!

 • Reply chrissy 9 maj, 2017 at 18:19

  åh <3 grattis elton!

 • Reply Ellen 9 maj, 2017 at 18:39

  de här inläggen alltså <3 åh. så himla fint. älskar detta med ugglorna, haha :')

 • Reply Sandra Leone 9 maj, 2017 at 19:54

  Det här inlägget går rakt in i hjärtat, så himla himla fint <3

 • Reply Carolina 10 maj, 2017 at 06:40

  Helt otroligt att våra små knoddar blivit så stora SÅ snabbt! Elton ser ut att vara ett riktigt charmtroll. Vidar är 15 månader nu och han börjar också på förskola i augusti – det känns både lite läskigt men tryggt då vår förskola här hemma i byn har idel goda vitsord. Vi får stötta varandra i det här med förskolestart känner jag! ;) Tur att det är ganska länge kvar ändå! Ha en fin dag!

  • Reply Sandra Hjort 11 maj, 2017 at 07:21

   Helt galet att tiden gått så fort! Elton kommer, som det ser ut nu, vara 15 månader när han börjar och ja – det är ju veeeerkligen snart 😱😱

 • Reply Anna 10 maj, 2017 at 09:07

  Men åh så fint! Och en riktig person, såklart! Känns som att jag har träffat Elton, men det har jag ju inte. Vore fint att få göra det.

 • Reply Clara, Bossbloggen 10 maj, 2017 at 15:49

  Jisses, jag kan inte heller fatta att det snart redan har gått ett år sedan han kom! Tiden har verkligen gått fort samtidigt som det känns som att han alltid har varit hos er. Han är bara så himla söt :D

 • Reply min tekopp 10 maj, 2017 at 16:57

  Å vilket fint inlägg. Grattis till goingen!!

 • Reply Wilda 10 maj, 2017 at 17:09

  Men åh så himla fint! Grattis till 11 månader som förälder! Otroligt vacker och öm text som alltid. <3

 • Reply Daniella 10 maj, 2017 at 20:38

  Åh grattis!

  Förresten Sandra, har du tips på snygga WP-teman/skapare? xx

  • Reply Sandra Hjort 11 maj, 2017 at 07:20

   Nej faktiskt inte :/ Har köpt mitt från solopine och tycker de har riktigt snygga varianter så kika där 👌

 • Reply Cecilia Par 10 maj, 2017 at 21:22

  Älskar hur du fångar stort som smått i hans utveckling. Så himla fint!

 • Reply Mikaela 14 maj, 2017 at 07:31

  Älskar de här inläggen! Blir så varm varje gång jag får läsa dessa! Hur gulligt att han sätter sig upp och säger heeej på morgonen? smälter!

 • Leave a Reply