ELTON 10 MÅNADER


Elton, min älskade lilla skruttunge –  idag blir du 10 månader! Det blir så himla tydligt att vi närmar oss din ettårsdag och även om det är galet att tänka på att du strax är så gammal så är ju det sjukaste faktiskt att du föddes på sommaren. Alltså: om två månader är det sommar igen!!! Helt otroligt.

Jag har tänkt skriva de här inläggen åt dig en gång i månaden ända fram tills att du blir ett. Det har varit så enkelt ända fram till nu, att rabbla allt du lärt dig, eftersom du varit ett helt oskrivet blad. Men den senaste tiden har du verkligen blivit en liten person och nu är nyanserna så många att de inte längre går att fånga i några nedplitade ord. Det känns som att du lärt dig något nytt varje dag och trots det blir jag mer och mer tyst om dina nya kunskaper.  Jag vill inte längre berätta om dem för andra, känner att du faktiskt är en egen person att lära känna och om någon vill finnas i ditt liv får de söka den kontakten med dig. Det går nämligen att kommunicera med dig på ett helt annat sätt nu. Du är tio månader och ett litet barn.

tio månader gammal bebis
Så istället för att göra en lång lista om att du lärde dig krypa fem dagar efter att jag skrev det förra inlägget eller att du är superduktig på att stå utan stöd så tänkte jag lista några saker du tycker om just nu. Så att vi kan komma ihåg dem i framtiden.

 

bloggbebis

Nu, när du precis blivit 10 månader gillar du verkligen:

♥ Att bada. Så mycket att det är svårt att diska utan att du berättar att du vill ner i hon. När vi tar promenader längst vattnet är din högsta önskan att hoppa rakt ner i sjön och tyvärr är du än så länge lite för liten för att förstå varför det inte går att ta sig ett dopp sådär i april.

♥ Smoothie och hembakat bröd med vegetarisk leverpastej är dina måltidsfavoriter just nu.

♥ Du älskar babblarna, både att lyssna på dem, läsa om dem och att leka med dem.

 

 

♥ Eller egentligen går de flesta böcker hem hos dig och vi har flera lässtunder per dag.

♥ Men mest går Emilskivan på repeat i vår skivspelare just nu. Du brukar härma hur Emils pappa låter när han blir arg och dansar/diggar till alla låtarna.

♥ Djur. Alltid, alltid, alltid djur. Kanin, ugglor, fåglar och ankor är det vi härmar mest just nu.

 

 

10 månaders bebis
♥ Att skruva på lock är den nyaste sysselsättningen du ägnar dig åt. Små pilliga skruvkorkar eller stora lock spelar inte så stor roll, bara du får stänga och vrida om.

♥ Du tycker verkligen om när vi hänger på öppna förskolan och rusar alltid rakt in i deras lokaler.

♥ Om vi ska få dig att skratta så du kiknar gäller det bara att säga en massa ord jättesnabbt. Typ sover-vaken-sover-vaken i jättesnabb följd.

 

atilio bebis

 

Men att vara ute slår ALLT. Hoppas att din kärlek till naturen och utelivet håller i sig länge ♥

 

Elton, du ligger och sover när jag skriver det här och jag längtar verkligen efter att få krypa ner bredvid din sovande kropp nu. Det går inte att förklara i ord hur jag känner, men jag älskar dig mest av allt!

 

17 kommentarer Lägg till din
  1. Jag tycker att det också syns på Elton att han gått från bebis till minimänniska nu, att han liksom är en egen person. Den där gränsen är hårfin och jag förstår ditt sätt att justera inläggen nu, detta var ändå så himla fint att läsa om. + extra roligt att han är så förtjust i natur och djur! :’)

    Ett stort grattis på 10 månadersdagen, Elton <3

  2. Fina Elton! Det är verkligen galet hur snabbt tiden går.

    Förstår hur du menar med att man inte vill dela med sig lika mycket av de små längre när de blir större. Jag tyckte det var lagom att sluta med månadsuppföljningarna och månadsbilderna efter 1 år. Men är väldigt glad att jag slutförde alla 12 månader, tänkte göra en bok om det till Meja. Någon dag när tid finns haha. Kram!

  3. Det är inte klokt vad tiden går. Idag har vi släktkalas för att fira Estrids 2-årsdag. Min lilla pluttebebis som nu säger ”pang i bygget” när jag tappar något i golvet. Snart flyttar dem hemifrån!!

  4. Grattis Elton! Du är så himla söt. Du ser lite ut som en 10 månaders farbror. Du har så mycket hår. Som att du klistrat på det, som en tupé. Men det är så himla fint! All kärlek till dig lilla vän som får vandra hos oss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *