UPCYCLE YOUR WARDROBE #7

återbruk kläder

Jag önskar att jag kunde säga att varenda plagg i min garderob är noga utvalt, genomtänkt och välpassande och att jag använder alla kläder jag har. Tyvärr har jag gjort några dåliga köp genom åren vilket resulterat i att jag faktiskt har de där kläderna som på ett eller annat sätt inte sitter helt hundra eller som jag helt enkelt aldrig verkar använda. Med den här inläggs-serien vill jag försöka inspirera er som känner igen er på ovanstående beskrivning att istället för att skänka, slänga eller köpa nytt försöka upcycla de plagg ni redan har.

 

Ett av mina bästa sommarplagg är de här loppisfyndade jeansshortsen med hög midja. De passar perfekt att skrota runt i men kändes lite tråkiga när jag drog på mig dem för någon månad sedan. För att göra dem lite roligare bestämde  jag mig för att upcycla dem med hjälp av ett broderi.

 

halleluja emoji

Valet av motiv föll på den här emojin som jag tänker betyder typ halleluja, något som kändes rätt roligt att ha på sin bakdel nu när jag själv får välja. Så jag ritade av det lite hastigt och lustigt.

 

brodera på jeans

Klippte ut, nålade fast och ritade av på jeansen.

 

slow fashion

Och så började jag brodera med små och rätt oförsiktiga stygn. Jag är verkligen ingen hejare på att brodera men ska en bara göra konturerna på det här sättet är det inte ett dugg svårt, upp och ner med nålen bara ju.

 

upcycle your wardrobe

För visst räcker det att bara göra konturerna av ett motiv för att hotta upp ett lite tråkigt plagg en aning. Testa själva får ni se!

 

 

 

MER INSPO HITTAR DU HÄR.

 

 

Translation:

 Instead of throwing out old clothes that doesn’t fit or look good anymore I decided to try to upcycle them in to new and wonderful pieces. This is the seventh post in this series and this time I show how easy it was to make my jeans a bit more fun with embroidery.

13 kommentarer Lägg till din
  1. Jag har precis börjat komma igång med mina broderier igen (broderade som en galning när jag var ca 10 år gammal), och det här är ju ett fantastiskt sätt att få användning av gamla lite tråkiga plagg samt få fingrarna att arbeta lite :D

  2. Att inte typ Myrorna sponsrar dig för ett sånt här inlägg är ju faktiskt lite konstigt tänker jag. För detta är ju skitbra och skitsmart. Kul symbol du valde dessutom :)

  3. Snyggt! Haha jag har aldrig tänkt att den betyder hallelulja, men kanske nu när du säger det… Jag tänker den som MAGIC ::::: ;) men båda passar ju lika bra på rumpan tänker jag! Snyggt!

    1. Haha så kanske det är men jag tänker typ praise, halleluja eller liknande. Typ som ”fick sovmorgon 🙌🏻🙌🏻” så det funkar ju även med magin :D

  4. Inte så dumt faktiskt! Det är kreativitet och individualism som gäller idag och här finns de i ett nötskal. Vilken fin pojke du har förresten, jag tittade på hans bild i ett annat inlägg. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *