UPCYCLE YOUR WARDROBE #4

118

I början av året startade jag den här inläggs-serien som jag kalla för upcycle your wardrobe eftersom jag insåg att jag hade mängder med klädesplagg i garderoben som jag inte använde. Anledningen till att jag inte gjorde mig av med dem varierade men ofta berodde det på att jag faktiskt gillade plagget i fråga på ett eller annat sätt. Eftersom jag är väldigt dålig på att sy bestämde jag mig för att öva upp denna förmåga genom att försöka förvandla tråkiga och oanvända plagg till något jag faktiskt gillar och använder.

Det har gått ett tag sedan sist och äntligen har jag gjort ett nytt djupdyk in i garderoben. Tanken var att spela in en video, precis som jag gjort till de tidigare avsnitten, men det visade sig mitt i allt att jag inte alls lärt mig min nya kameras filmfunktion och allt material var kolsvart. Som tur var hade jag tagit några bilder under arbetets gång så även om de inte är så inspirerande så kan ni få ett hum om hur jag gick till väga.  

 

001

I min garderob har jag nämligen ett gäng koftor och tjocktröjor som jag älskar på grund av deras mönster. Den här tröjan är ett loppisfynd som får mig att tänka på skridskoåkning men som inte har fått sitta på min kropp en enda gång på grund av att den är alldeles för trång i halsen och framkallar kvävningskänslor hos mig. Därför kändes det enda rätta att förvandla det här varma och goa plagget till ett par vantar.

 

022

Jag började med att måtta upp en mall genom att lägga en redan befintlig vante på tröjan och sedan måla av konturerna kring denna. Därefter klippte jag ut fyra likadana bitar.

 

027

Sedan nålade jag ihop dem med avigsidan utåt och sydde en söm runt dessa på symaskinen. Sedan vände jag dem ut och in och de var färdiga. På nolltid!

 

094

Det blev som sagt inte så många bilder tagna och därför hoppar vi direkt till ett annat par vantar jag sydde efter precis samma princip. Tycker att det är fint att man kan göra personliga vantar av något som man redan har hemma plus att det såklart alltid är roligt att kunna variera sig med stil och färg. Jag älskar tumvantar och kommer bara bära mina egensydda resten av vintern.

 

105
Man behöver såklart inte behålla dem för sig själv utan kan ge bort dem som en omtänksam julklapp till någon som behöver något färgglatt, fint och personligt på händerna.

 

 

 

Translation: I made myself a pair of mittens out of an old sweater. It was a piece of cake!

Spara

0 kommentarer Lägg till din
  1. det blir jättekonstigt i mitt huvud när beskrivningen är gjort med en tröja o slutresultatet är från en annan tröja/ett par helt andra vantar…

    1. Tja du hittar ju förklaringen till det i inlägget? Jag spelade in en hel video om förloppet och fotade några få bilder under tiden. Inlägget var planerar att komma upp idag men när jag skulle redigera filmen var den helt svart. Därför fick jag skrapa ihop de bilder ja hade a beskrivningen och lägga upp några andra bilder jag hade på ett par andra vantar som är gjorda efter exakt samma beskrivning. Så, det är alltså ett annat tyg men samma sorts vantar. Hoppas du är lite klarare i skallen nu.

  2. Fantaastiskt! Jag älskar upcycling! Mitt bästa tips, som kanske passar dig extra bra just nu, är att sy bebiskläder av sina gamla trasor eller fina saker man inte kan ha. Till exempel räcker en gammal t-shirt precis till en ny liten mjuk t-shirt, ett par tights eller en liten a-linjeformad klänning i typ strl. 56. En större ylletröja som den ovan blir säkert eett par supermysiga hängselbyxor, eller en tröja och mössa kanske? Det bästa med bebiskläder är också att det är megaenkelt att sy, och snabbt!

    1. Det ska jag verkligen göra så småningom! Är inte så bra på att sy men en kompis ska lära mig sy bebisbyxor efter mönster så när jag lärt mig det kommer jag nog tillverka bebisplagg på löpande band ;)

  3. Detta är en så himla smart inläggsserie, att återanvända gamla grejer på ett nytt sätt! Tack för inspirationen :) Under en graviditet får en ju dessutom minst sagt börja tänka kreativt kring garderoben i takt med att magen växer, utmanande :)

  4. Så fina! Och vilket BRA julklappstips! Jag känner verkligen noooooll inspiration för att skapa julklappar, har bara massa idéer på grejer jag vill göra till mig själv just nu, haha. Och så slutar det med att jag inte gör något alls för att jag ”borde” göra julklappar men inte har lust. Men det här känns ju som en skitbra grej!

  5. Det var så sjukt kul att kolla på de gamla videoklippen. Jag vet ju att du har skrivit förut om din koppling till Skåne men jag har ändå aldrig föreställt mig att du pratar skånska konstigt nog. Blev glad av det i alla fall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *