MONTHLY MAKERS: SAGA / DIY PAPIER-MACHÉ FOX

 

monthly makers saga

 
Varje gång vi har ett inspirationsord som månadens tema i Monthly Makers står jag där och kliar mig själv i huvudet fram till några dagar innan deadline. Jag har så himla mycket lättare för att utgå från ett material eller att se samband mellan sånt jag längtar efter att få göra och ett tema som natur. Men nu i juli är det alltså SAGA som är temat och där stod jag, kliade mig i skallen och funderade.

 

 

papier mache räv

 

 

Som jag alltid brukar nämna i mina bidragsinlägg så älskar jag Monthly Makers eftersom alla olika teman verkligen utmanar min kreativa sida och får mig att både våga testa och tänka i nya banor. Men med det sagt så vill jag fortfarande bara skapa alster som jag själv vill ha eftersom allt annat känns så slösigt och onödigt. I många år gjorde jag smycken, pyssel av toarullar och plastskedar bara för att jag kunde och sen låg allt och skräpade i en låda till ingen nytta. Därför försöker jag nu kanalisera och rikta min kreativitet i en nyttig och tillfredsställande riktning. Och vad skulle det då bli på tema saga?

 

Eltons farmor har ”bestämt” att hans kraftdjur/maskot/smeknamn ska vara en räv och sedan dess har han fått flera små lådor och gosedjur med sagda djur att fylla sitt rum med. Att en av mina bästa barnböcker (så jag tolkar sagor i det här fallet) är Micke och Molle tyckte jag gjorde saken lite enklare. Så jag bestämde helt enkelt för att göra en räv i papier-maché som får bli min tolkning av ett sagodjur och Eltons beskyddare och maskot.

 

papier mache fox

Jag gjorde helt enkelt en stomme i hönsnät som jag klädde med tunt silkespapper doppat i tapetklister. Valet av papper berodde egentligen enbart på avsaknaden av tidningspapper men det var himla enkelt att jobba med plus gör så att det färdiga alstret knappt väger någonting = rekommenderas. Sen lät jag masken torka i ett dygn…

 

fox diy

… innan jag började kleta loss med olika färger och nyanser. Jag använde en tvättsvamp för att få en skön struktur och lät färgen torka mellan varven för att få fram lite nyansskillnader. Sen hux flux var den färdig!

 

räv diy

Såhär ser baksidan ut vilket gör den enkel att hänga upp på väggen. När Elton blir äldre tänker jag att det vore mysigt att klippa upp baksidan, klä insidan med papper och göra hål för hans ögon. Vilket härlig syn det skulle vara att se honom utforska sagornas värld ihop med mig iförd sin mask.

 

diy barnrum

Nu hänger den i hans babyhörna och väntar på att vi ska slå upp en av alla fina djurböcker så att vi kan jämföra och peka ut. Min lilla räv ♥

 

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I juli är temat saga och Jessica är värd. Kommentera DETTA inlägg med en länk till ditt bidrag för att vara med. Obs! Deadline för att bidra är den 28/7.

 

Vi som driver Monthly Makers är Alicia, Anna María, Annica, Beata, Beatrice, Elsa, Jessica, Mikaela, RuthSandra, Stina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

 

 

 

 

Translation: I am a part of a creative group called Monthly Makers and you can be a part as well! Every month (on the 10th)  a new host will present a theme on which you can produce, make or create ANYTHING you want. On the 28th of every month you should submit your creation at the current hosts blog and we’ll put them all together in an inspiring blogpost. Host for june is Jessica and the theme is FAIRY TALE.

 

18 kommentarer Lägg till din
  1. Ah så fint!!! Är själv så sugen på att göra det till Algot! Men jag kliar mig fortfarande i huvudet ang månadens tema, får se om jag hinner komma på något. Hoppas!

  2. Det här blev ju hur fint som helst! Jag blir så glad att det kan komma något så ljuvligt ur känslan av förvirrad oinspiration, det är som att det bara klickar till och så faller allt på plats. Eller så kämpar man sig dit, jag vet inte, det är nog olika olika gånger. I alla fall är din räv så fin och med ett så rart uttryck! Jag är säker på att Elton kommer älska att höra historier om den och att den kan vara med er länge, länge. Att använda silkespapper ser också ut att ha varit ett fiffigt drag, för du får så fin och jämn yta medan jag ofta upplever att tidningspappret är lite styvt och ofta reser sig/buktar när allting torkat. Suveränt helt enkelt, Sandra!

  3. Ååh så söt den är! Rävar är verkligen så fina djur, bra val av maskotdjur av farmor! Så fint att den får hänga där och vaka över Elton <3 Jag har försökt mig på papier maché en endaste gång och det blev så himla misslyckat, men det ser ju inte så svårt ut? Blir sugen på att ge det ett nytt försök!

  4. Så himla söt och vilket pilligt jobb ändå. Så smart med hönsnätet! Fint med kraftdjur. En listig räv låter som ett bra kraftdjur. Och Micke och Molle var en favorit hos mig också när jag var liten.

  5. Men jag dör vilken fin räv! Jag skulle vilja ha en massa papier mache- djur runt om hela lägenheten!

    Du är för övrigt väldigt inspirerande Sandra. Jag hörde dig i Blogg Business och blev jättepeppad Jag brinner också för DIY:s och att fixa själv. Därav min splitter nya sajt, http://www.fixasjalv.se. Kolla gärna in och säg gärna vad du tycker. Min specialitet är korta, tipsiga filmer. Bland mycket annat hittar du världens mjukaste lera till barnen av bara hårbalsam och majsstärkelse, ätbart Coca Cola-slajm med bara två ingredienser busiga krukor. Varma hälsningar från Vivi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *