MONTHLY MAKERS: PÄRLOR / DIY: JEWELRY HANGER

MONTHLY MAKERS PÄRLOR

Månadens Monthly Makers-tema är PÄRLOR och mitt bidrag kan faktiskt vara det enklaste jag gjort hittills. Tro dock inte att det beror på tidsbrist eller att jag varit oispirerad utan det här är faktiskt ett projekt jag gått och fnulat på länge. Jag har nämligen saknat en bra förvaring till mina smycken och varit sugen på att knåpa ihop något användbart och då har en knoppbräda varit det jag varit mest sugen på.

 

Men det finns nästan inget jag hatar så mycket som halsband som trasslar ihop sig i varandra (att hänga alla på samma små träpiggar känns som bäddat för katastrof) och därför stavades lösningen alltså pärlor. Fördjupningen som bildas mellan varje liten pärla är nämligen fenomenal för att hålla de olika accessoarerna på plats och på så sätt undviks halsband som glider av, armband som trasslar ihop sig och ringar som tar upp all plats. Storleken på den går att variera efter behov såklart men för mig, som inte har så många smycken, passade den här lilla trälisten perfekt.

 

SMYCKESFÖRVARING

Förutom att det kan vara ett av mina enklaste DIY´s så är det definitivt det billigaste hittills. Jag hade inget att materialet hemma och gick därför till byggaffären för att inhandla allt som krävdes och ja, vad notan landade på kan ni se här ovanför. Tre kronor! Snacka om att jag kände mig löjlig när jag fick ta det på kortet. Hur som helst, vidare till den här busenkla beskrivningen av min smyckesförvaring:

 

DIY JEWELRY HANGER

Du behöver: en träbit/list, dyckert eller spik, hammare och träpärlor.

  1. Mät ut var dina krokar ska sitta.
  2. Trä pärlorna på din dyckert/spik.
  3. Spika i dessa i trälisten.
  4. Välj gärna två lite längre spikar till de på kanterna för då är det enkelt att bara ta ett extra slag med hammaren och så sitter den på väggen.

 

 

Klart!

 

JEWELRY HOLDER

Just nu hänger den på ett rätt svårdokumenterat ställe i vårt sovrum men det här rummet (+ ett gäng andra) ska få sig en liten makeover under hösten och då kommer jag  kunna visa er lite bättre bilder. Hur som helst så är jag otroligt nöjd och nu ska jag bara leta fram alla smycken jag har och sen börja bygga på min arsenal. Ni kanske inte vet det men jag bär nästan aldrig smycken och anledningen tror jag är för att de hittills legat undangömda i en låda. Nu får det minsann bli ordning på accessoartorpet!

 

 

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I augusti är temat pärlor och Mikaela är värd. Kommentera DETTA inlägg med en länk till ditt bidrag för att vara med. Obs! Deadline för att bidra är den 28/8.

 

Vi som driver Monthly Makers är Alicia, Anna María, Annica, Beata, Beatrice, Elsa, Jessica, Mikaela, RuthSandra, Stina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

 

 

Translation: I am a part of a creative group called Monthly Makers and you can be a part as well! Every month (on the 10th)  a new host will present a theme on which you can produce, make or create ANYTHING you want. On the 28th of every month you should submit your creation at the current hosts blog and we’ll put them all together in an inspiring blogpost. Host for august is Mikaela and the theme is BEADS.

 

17 kommentarer Lägg till din
  1. Sandra! Den här gillar jag supermycket. Många av dina DIY’s fungerar inte hemma hos mig pga har inte längre plats till grejer, men detta var supersmart. Tack för att du fortsätter dela med dig.

  2. Blev ju hur bra som helst! Smart lösning på det där ständiga problemet med hoptrasslade halsband, finns ju inget mer irriterande, särskilt när man är stressad och ska iväg någonstans! Jag har fortfarande inte börjat på mitt bidrag den här månaden, har inte heller riktigt bestämt mig för vad jag ska göra. Men nu fick jag lite eld i baken kände jag. Ska iväg idag och handla in lite material och sätta mig och knåpa ihop något under dagen :)

  3. Smart! Mina halsband hänger på en knoppbräda vilket funkar bättre sen jag rensade ut en tredjedel av dem hehe men de som är på kedja vill ändå gärna trassla in sig. Ska komma ihåg din braiga idé om jag får för mig att göra en bättre lösning nån dag! Jag använder inte halsband så ofta dock, trots att mina hänger framme och syns :P

  4. Nu har du överträffat dig själv igen Sandra! Jäklar så fiffigt, enkelt och snyggt! Detta ska jag definitivt göra. Behöver få upp mina smycken någonstans (och helst så att Asla inte kommer åt) och nu kom jag på hur jag ska göra det!

  5. åh vad finurligt och fint!! gillar dessutom de tre små guldelefanterna, så söta. men nu till en liten fråga, vart har du köpt marmorbrickan som du bla har din klocka på? skulle nämligen vara en perfekt present till min syster :)

  6. Ibland undrar jag dels 1. om du vet hur genial du är!? Och 2. hur du kommer på allt?? Men det här är ju faktiskt genialt, och jag undrar hur ingen verkar ha tänkt på just denna ganska självklara lösning förut? Har minsann aldrig sett något liknande innan, och det är så häftigt att ha lärt känna någon som får mig att gapa av förvåning på det här sättet varje gång. Det här är helt enkelt grymmebra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *