MONTHLY MAKERS: FÄRG / DIY: HAND STAMPED TOTE BAG

monthly makers färg

Jag hoppas att det inte gått er obemärkt förbi att månadens Monthly Makers-tema är FÄRG. Jag skrev själv i ett inspirationsinlägg att jag just nu vill måla hela min värld i alla möjliga regnbågar och färgskalor som finns och ambitionen för detta lever kvar. Det är något med sommaren som får varenda pastellig nyans att kännas extra lockande tycker jag.

 
Men i mitt skapande är jag otroligt fokuserad på att bara åta mig projekt som jag verkligen vill göra, ha eller testa på. Att göra bara för att ligger inte för mig och det är i många fall så att en idé får ligga och gro i flera månader innan det känns helt rätt. Så efter lite klurande kring den här månadens tema insåg jag att det jag ville ha var en peppig tygkasse som jag kan ha med mig på diverse utflykter under sommarens härliga dagar.

 

International reader? Scroll down til the end of the post for translation.

stämplad tygkasse

Efter att A Beautiful Mess la upp det här inlägget på Elsies köksvägg för sisådär tre år sedan har jag varit sugen på att göra något liknande med schabloner. Men att ge mig på och stämpla/trycka på väggar har inte känts helt rätt så istället fick mitt offer bli en tygkasse. Och istället för att göra clementiner blev det här någon slags fantasifrukt (vi kan väl säga aprikoser och persikor?) eftersom färgvalet helt enkelt fick styra.

 

diy hand stamped tote bag

 

Du behöver: textilfärg, stöpplare, tygkasse och tjock kartong som underlag.

Att färdigställa det här projektet är enkelt och inget som kräver någon större beskrivning. Se bara till att du har en tjock kartong (eller liknande) inuti din väska så att färgen inte färgar av sig på baksidan. Börja sedan att stöppla små runda ringar över hela väskan. När frukterna torkat är det fritt fram att måla på små blad med grön textilfärg. Låt torka helt och vänd sedan väskan ut och in och stryk fast färgen med ett strykjärn. Ge dig sedan ut och visa upp din härliga och färgsprakande tygkasse för omvärlden. Sprider garanterat lite extra glädje!

 

 

hand stamped tote bag

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I maj är temat färg och Alicia är värd. Kommentera DETTA inlägg med en länk till ditt bidrag för att vara med. Obs! Deadline för att bidra är den 28/4.

Vi som driver Monthly Makers är Alicia, Anna María, Annica, Beata, Beatrice, Elsa, Jessica, Mikaela, RuthSandra, Stina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

 

 

 

Translation:

DIY: HAND STAMPED TOTE BAG

Probably the easiest DIY I’ve ever done and I don’t feel like it need further explanation since the pictures above shows pretty much all the steps required.

 

I am a part of a creative group called Monthly Makers and you can be a part as well! Every month (on the 10th)  a new host will present a theme on which you can produce, make or create ANYTHING you want. On the 28th of every month you should submit your creation at the current hosts blog and we’ll put them all together in an inspiring blogpost. Host for may is Alicia and the theme is COLOR.

 

23 kommentarer Lägg till din
  1. Snyggt Sandra! Har också snegalt både en och två gånger på Elsies vägg. Men tycker din tygkasse blev snäppet bättre alltså. Kommer vara så fin i sommar på dina utflykter.

  2. Superfin :D jag har för första gången lyckats göra något till monthly makers!! Har ju dock inte blogg eller öppen instagram så kommer nog inte visa upp det men nöjd med mig själv ändå. Blev lite pyssel med fimolera, 2 små fat, en ojämn skål och tre magneter :D

    1. Vad roligt :D Men om du är sugen på att visa upp ditt alster (om det känns som en rolig grej) kanske du kan ladda upp bild på dem på flickr eller liknande och bara länka dit? Vore så roligt att se ditt bidrag ju :)

  3. ÅH vad fin och peppig väska! Blir verkligen glad av att se den! :D Bra grej med såna stöpplar för att få perfekt runda frukter, mycket enklare än att göra en schablon ju :)

  4. Fargene du har brukt passer så utrolig bra sammen! :D Og hvem får vel nok av slike fine handlenett?! ;) Herlig og sommerlig resultat, blir rett og slett i godt humør ^^

  5. Stöpplar var något nytt jag lärde mig idag :) Vi funderar över en hemmagjord fondvägg till bäbisens rum men har inte kunnat bestämma oss än. Tyckte också om Elsies vägg. Gillar att den är så färgglad och oförsiktig, som din kasse! :)

  6. Så jädra söt kasse, Sandra! Helt perfekt till alla typer av äventyr, för strand, matlåda och workshop-material. Himla fin och härlig tolkning och jag diggar färgskalan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *