MONTHLY MAKERS: BOKSTÄVER OCH ORD / DIY: MENYTAVLA

monthly makers bokstäver och ord
Månaden börjar sakna lida mot sitt slut och det har blivit dags att kika på vad vi som är värdar för Monthly Makers har knåpat ihop på temat. Jag har kanske inte ens nämnt vad det är men jag hoppas innerligt att ni redan hunnit kika in hos Stina för att se att det är Bokstäver & Ord som gäller.

 

Jag skriver är för ni har ju ända fram till den 28:e på er att lämna in ett bidrag så blir ni peppade tycker jag definitivt att ni ska vara med och delta! Låt oss nu vandra vidare till mitt eget bidrag.

 

diy menytavla
I flera år har de här menytavlorna (eller letter boardsen) varit en sån där grej jag verkligen velat smycka mitt hem med. De har väl egentligen alltid varit ett bra DIY-projekt med tanke på de skyhöga priser som en fått punga ut för en innan kedjorna började producera liknande tavlor.

 

Och speciellt svårt att göra en egen är det ju egentligen inte eftersom konstruktionen är enkel – men pillig. Det är just det där med att mäta och såga ut raka längder som jag dragit mig för. Eller ja, det och att jag inte är sugen på en gigantisk svart tavla utan hellre ville ha en i variant mini och därför löste jag det helt enkelt såhär:

 

diy letter board

 


Du behöver:
tavelram, glasspinnar, sekatör, färg, bokstäver.

 1. Jag köpte helt enkelt en ram på loppis som jag plockade bort glaset ur.
 2. Därefter införskaffade jag glasspinnar som var längre än själva ramen (mina var 19 cm långa). Med hjälp av en sekatör (använd valfritt redskap) klippte jag glasspinnarna så att de var precis lika långa som glaset.
 3. De ska vara snudd på för långa så att du behöver pressa ner dem men det får inte bli buckligt.
 4. Måla sedan pinnarna och bakstycket i valfri färg. Jag valde svart.
 5. Placera ut glasspinnarna med ett mellanrum som passar dina bokstäver, sätt fast bakstycket på ramen och kläm sedan fast bokstäverna.

 

Klart!

 

menytavla

 
Bokstäverna köpte jag på Granit, ramen kostade en femma och glasspinnarna fick jag 200 stycken av för en femtiolapp här. Känns ändå rätt värt måste jag säga för nu kan jag göra mängder med små tavlor som alla är customized för stället de ska bo på. Fiffigt va?

 

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I september är temat bokstäver & ord och Stina är värd. Kommentera DETTA inlägg med en länk till ditt bidrag för att vara med. Obs! Deadline för att bidra är den 28/9.

Vi som driver Monthly Makers är Alicia, Anna María, Annica, Beata, Beatrice, Elsa, Jessica, Mikaela, RuthSandra, Stina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

 

 


 

 

 

Translation: I am a part of a creative group called Monthly Makers and you can be a part as well! Every month (on the 10th)  a new host will present a theme on which you can produce, make or create ANYTHING you want. On the 28th of every month you should submit your creation at the current hosts blog and we’ll put them all together in an inspiring blogpost. Host for September is Stina and the theme is LETTERS AND WORDS.

 

Want to know how to make a letter board of your own? Hit the translation button at the top of the page.

10 kommentarer Lägg till din
 1. Så fint Sandra! Jag hade aldrig fattat att det var loppisram och glasspinnar, haha, det ser så proffsigt ut! Shit, imponeras alltid av din uppfinningsrikedom/problemlösningsförmåga! Och det är ju världens finaste present till prick alla, och ett så bra redskap att illustrera bloggen med när en kan skriva olika små budskap till inlägg som är svåra att hitta föreställande bilder till. Svinbra grej! Nu blev jag sugen på att göra en egen :)

 2. Vad fin grej! Jag har också velat göra en sådan här, men hade funderat på papper av något slag. Fint att du gjorde i trä, blir mer rejält och förmodligen mycket mer hållbart också! + håller verkligen med Alicia om din problemlösningsförmåga, slutar aldrig fascineras över den!

 3. Vad fint det blev! Gillar särskilt storleken. Man blev sugen på att försöka sig på att göra en själv faktiskt :) Jag har fortfarande inte kommit igång med mitt bidrag den här månaden, nu fick man lite eld i baken. Vart tog September vägen? Kändes som att man hade all tid i världen, och nu är månaden snart slut! Får börja med mitt idag efter jobbet :)

 4. Liker sitatet veldig godt, og som nokon andre skriv så er storleiken akkurat passe. Synest det får fram sitatet nesten endå betre enn om det hadde vore mykje større. Kjempefint å la det stå på den lille hylla saman med minikrukka og biletet. Nok eit kult og stilig DIY-prosjekt :D

 5. Otroligt fint. Jag gillar verkligen att du fortsätter på en tidigare DIY – och binder ihop dem till en helhet. Så inspirerande som vanligt att du bygger allt själv från grunden. Hade en idé om att göra en egen ram till min text men det fanns det inte riktigt ork till denna gång.

 6. Blev himla inspirerad av denna! Gillar massor att den är så liten, har alltid älskat de stora man ser på diverse inredningsbilder men har inte känt att det är något som passar in hos mig. Men den här lilla! Tänker mig en hel liten samling med ramar i olika färger!

 7. Tack för inspirationen! Har länge velat ha en sån men som du ryggat pga priset. Ska nog försöka mig på en lite större variant om jag kan hitta längre glasspinnar:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *