EGET BADSALT MED LAVENDEL OCH RINGBLOMMA

eget badsalt med lavendel och ringblomma

En sak som jag verkligen, verkligen älskar är att bada badkar. Fast jag brukar i och för sig aldrig säga sådär för det låter så konstigt utan ‘ligga i badet’ låter enligt mig mycket härligare. Mindre aktivt badande och tvagande och mer slappt och njutningsfullt liksom.

 

I år sådde jag ett helt gäng ringblommor ute i mitt land och ihop med lite torkad lavendel fick de bli ingredienserna i ett badsalt som gör höstens mörka och ruggiga morgnar eller kvällar extra sköna. För visst är det väl då det är som bäst att plurra ner i ett varmt bad. Har en inte badkar funkar saltet perfekt att ha i en balja att doppa fötterna i.

 

eget badsalt

Det finns mängder med olika recept på eget badsalt men jag valde att enbart kombinera det jag hade hemma och därför blev blandningen enklast möjliga.

 

EGET BADSALT MED LAVENDEL OCH RINGBLOMMA

3 dl havssalt (gärna från döda havet) eller epsomsalt
0.5 dl torkade ringblommor
1 msk torkad lavendel

 

Kombinera alla ingredienserna i en burk och häll i önskad mängd (2 msk till 1 dl) i ett varmt bad för fötterna eller kroppen.

 

 

eget fotsalt

När en öser på med torkade blommor istället för eteriska oljor så blir doften densamma men en hel del blomblad blir såklart kvar i badkaret efter användning. Detta ser jag dock inte som ett problem eftersom de flyter och är lätta att plocka bort om en inte vill spola ner dem.

 

Använder du epsomsalt är fördelarna att det är både smärtstillande, mjukgörande och avslappnande. Lavendeln ger även den en avslappnande effekt och ringblommorna är antiseptiska och bakteriedödande. En perfekt blandning att väcka en trött kropp med helt enkelt!

 

 

 

 

Translation: How to make your own bath salt with lavender and marigold.

 

Spara

6 kommentarer Lägg till din
  1. När jag flyttar till hus ska badkar vara ett av kraven. I vår nuvarande lägenhet syns det att det vart badkar tidigare, men detta togs ut och ersattes med en duschvägg. Nu är duschen liksom långsmal, med kranen på ena kortsidan. Mycket underligt :(

  2. Jag ska odla ringblomma nästa år. Planerar att göra egen rimblommssalva. De ända som hjälpte när mina händer var fulla med öppna sår. Ska absolut spara detta tips och även få till lite badsalt. För att ligga i badet är ju fantastiskt! Kram

  3. åååh vad jag önskar att jag hade ett badkar här hemma!! Vi bor alldeles för litet tyvärr :( blir i alla fall ett liknande hopkok för fossingarna snart har jag bestämt, har en liten bukett torkad lavendel kvar från sommarens tidigare äventyr. Älskar dina DIY-tips <3

  4. Gud va fina bilder! Alltid inspirerande på din blogg. Vad har du använt för salt? Eller snarare var hittar du det? Jag tycker det är så svårt att hitta ett som är lagom ”rivigt” :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *