DIY: SPEGEL I KORK

diy spegel i kork

När jag ändrade om här hemma kom jag att tänka på att min spegel i kork (som jag gjorde för två år sedan) borde få synas lite mer. Den har hängt undangömd på sidan av en garderob under den här tiden men nu står den alltså på skåpet i vårt sovrum istället. Och som jag älskar den!

 

Därför tänkte jag att ni idag ska få en repris på hur du själv gör en enkel spegel i kork.

 

cork mirror

 

Till det här projektet behöver du egentligen bara ett korkunderlägg och spegelglas. Båda de grejerna är såna saker som jag ofta hittar på loppis för mindre än en tia styck. Addera ytterligare två grejer och vips har du alltså en snygg spegel!

 

diy cork mirror

DU BEHÖVER:

Korkunderlägg, spegel, tavelhängare och superlim.

 

GÖR SÅHÄR:

 1. Spika fast en tavelhängare på baksidan av ditt korkunderlägg.
 2. Stryk ett lager superlim på framsidan.
 3. Lägg spegeln på plats och addera några tunga prylar som gör att allt pressas ihop. 

  Klart!

 

 

korkspegel

Jag har faktiskt rätt många såna här runda speglar hemma eftersom jag norpar varenda en jag hittar på loppisar. De är roliga att hitta på nya DIY-projekt med samtidigt som de är superenkla att använda för att ljusa upp och förstora rum. Bra tips alltså!

 

Vad tycker du om den här korktrenden?

 

 

Translation: Make a cork mirror in three steps using a mirror, a coark coaster, superglue and picture hangers.

Spara

9 kommentarer Lägg till din
  1. Ja, precis. Finns ju vissa kastrullunderlägg som är vanliga och sen vissa som passar för karotter och skålar. Funkar att använda vilken som, men med en ”vanlig” hamnar ju spegeln såklart utanpå istället för nedsänkt i :)

 1. Skulle också vilja hitta en rund spegel, men har inte spanat in någon på loppisarna häromkring ännu! Superfint iaf! (jag har också hakat på korktrenden (rätt omedvetet), har skaffat massa korkprylar det senaste året haha)

 2. Jag har aldrig varit överdrivet förtjust i kork, men den här spegeln blev snygg! Tycker också att det var snyggt att ha den som bricka till vasen och grejerna du hade som tyngd när limmet torkade.

 3. Åh, gillar detta så mycket! Vi har rätt mycket brunt hemma, teakmöbler osv, och för ett tag sedan köpte vi ett ställ med mätglas (?) där foten är i kork. Har nog aldrig riktigt gillat kork innan, men fasen, det är rätt fint ändå!

 4. Jag älskar kork! Mina pallar jag klädde med kork är en riktig favorit. Den här spegeln är kanonfin och perfekt att den är sådär nedsänkt i korken också. Tycker det är riktigt snyggt och jag blir sugen på att skaffa fler speglar hem.

 5. Alltså kork är verkligen inte min typ av material, hehe. Men spegeln gillar jag! Fingrade lite på ett gäng såna på Butik Fabrik för några dagar sen, kanske får gå dit igen i veckan och se om det finns någon kvar! För den runda formen är ju trots allt riktigt, riktigt fin. Gillade också när den agerade bricka! :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *