DIY: RUND BORDSLAMPA

diy rund bordslampa

Förr om åren älskade jag att ägna mig åt traditionellt pyssel och fyllde hemmet med pärlade alster och dekorplast. Nu är jag lite mer praktiskt lagd och skapar visserligen gärna saker som är en fröjd för ögat men framför allt sånt som fyller en funktion.

Belysning och förvaring är därför mina absolut bästa typer av DIY-projekt eftersom de alltid behövs. När jag fick reda på att Monthly Makers-temat för februari skulle vara loppis visste jag direkt att det var just en rund bordslampa jag skulle göra.

 

korklampa

 

Jag hade nämligen loppisfyndat en lampfot i betong och en glaskupa (som suttit som lampa på väggen i en källare) och jag var sugen på att kombinera dem. Jag parade ihop ett och ett och fick fram en lampa som var snygg men som inte passade där jag ville ha den. Så, på med lite kork och den blev fenomenal som mysbelysning i vårt sovrum.

För några dagar sedan gick jag förresten förbi Granits skyltfönster och såg en nästan identisk lampa i butiken. Great minds think alike så Granit, ni kan väl höra av er så gör vi något kul ihop  😉

 

diy round table lamp

 

🛒 DU BEHÖVER:

Lampfot, glaskupa, en bit kork och lim.

 

TIDSÅTGÅNG:

15 minuter

 

💶 KOSTNAD:

30 kronor

 

🔨GÖR SÅHÄR:

1. Klipp ut korken efter lampfotens storlek.

2. Limma på den med spraylim.

3. Låt torka och lägg sedan glaskupan ovanpå.

 

Färdigt!

 

diy rund lampa

 

💡 Tips! Använd glaskupor från gamla lampor så vet du att de klarar värmen från en glödlampa.

 

klotlampa

 

💥 Tänk på! Eftersom kupan är lös är det viktigt att fästa lampsladden så att inte barn, djur eller allmänt klumpiga personer drar ner den över sig. Jag har som synes inte gjort det när bilderna togs.

 

round lamp

 

Jepp, där har ni alltså mitt bidrag till månadens Monthly Makers-tema som är loppis. Två loppisfyndade prylar blev en färdig produkt som dels är funktionell men som också blev pricken över i:et i vårt sovrum.

 

Spara

18 kommentarer Lägg till din
  1. LÄGG AV vad snygg den blev! Vi har en nyproducerad från Lagerhaus där nederdelen är i mässing. Tror vi betalade närmre 500kr för den, känns extremt ovärt då men visste inte att du skulle göra ett sånt här smart inlägg när vi köpte den för ett par år sen, haha. Grym DIY.

  2. Skjønner godt kva du meiner at det du lager, gjerne skal ha ein funksjon, og denne lampa er jo eit kjempebra eksempel på akkurat det! Så enkelt, praktisk og veldig fint :) Super bruk av noko ein kan finne på loppis :D

  3. Verkligen läcker lampa! :) Jag blir så inspirerad av allas verk och skulle gärna våga lite mer när det gäller att köpa loppisgrejer att hitta nytt användningsområde till.

  4. Åh vad fint! Det blir liksom en sån där återbruks-belöning för hjärnan när en känner igen uttrycket från en vägglampa, men ser den i ett helt nytt sammanhang! Jag har också en sån glaskupa stående (den har agerat odlingskupa ibland, hehe) fast i klarglas. Blev himla sugen på att försöka hitta nåt sätt att fästa den på en riktig ljuskälla nu!

  5. så himla fint och smart! Passar verkligen bra i ert sovrum. Skulle vilja ha något liknande pga. den lampan vi har i fönstret nu bara bländar eftersom den står ganska lågt och har en skärm med hål ovantill. Inte optimalt, haha!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *