DIY

DIY: MAKE UP MIRROR

25 maj, 2016

diy make up mirror

Okej, så speglar och jag är mycket goda vänner. Jag skulle nog nästan vilja säga att förutom krukväxter och snittblommor så är de mitt favoritinslag i inredningen här hemma. Vi bor nämligen i en relativt mörk lägenhet med rätt små rum och många speglar gör att det faktiskt känns både ljusare och större vilket gör de så tacksamma att använda sig av.

 

International reader? Scroll down til the end of the post for translation.

diy sminkspegel

Tyvärr så är ju speglarna en tittar på i affärerna oftast förbaskat dyra och därför gillar jag att fynda dem second hand pga vem har någonsin tackat nej till personligt och billigt på samma gång?

Ofta hittar jag runda speglar som inte har någon krok eller upphängnigsförmåga alls och då är det såklart svårt hur en ska använda dem i sin inredning. Med lite klurande kom jag på att det är relativt enkelt att fixa ett eget litet stativ till dem.

 

gör en egen sminkspegel

Det enda som behövs är nämligen en träkloss av valfritt slag och sen några tag med sågen.

 

make up mirror
Jag sågade ett rakt jack och ett snett för att den skulle få bästa möjliga stabilitet. Därefter målades den lilla klossen i en vit nyans innan jag helt sonika satte ner den runda spegeln i skåran.

 

diy spegel
Och så var det med det! Här står den lilla spegeln nu och fungerar som någon form av sminkspegel på min byrå i sovrummet men samma princip går såklart att använda även till större varianter. Kanske skulle jag då säkrat den med lite superlim i botten på träklossen också.

 

pyssel spegel

Det roliga är att jag dagen efter de här bilderna togs såg att H&M Home kommer släppa en nästan identisk spegel i sin höstkollektion. Deras var i och för sig inte så himla dyr men min kostade bara en femma. Score alltså!

 

diy mirror

 

Translation:

I love mirrors and usually find these round ones in different thrift shops. Usually they’re sold without any ability to hang them on a wall so I decided to make a standing make up mirror instead. You only need a piece of wood and a saw. I made a straight cut and one from the side (as shown in the picture) before painting it white and adding the mirror. I didn’t use any glue but if you have a larger mirror I would probably secure it with some super glue as well.

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Vicky 25 maj, 2016 at 07:25

  jag tror på lim, speciellt om det är en större! minns att jag i en lägenhet lutade speglar överallt. de välte och gick sönder titt som tätt och en gång välte en av dem öven en vattenkokare med kokande vatten över mig :'((((((

 • Reply Annie lättlagat vegokäk 25 maj, 2016 at 07:35

  MEN vilken bra idé! Behöver faktiskt en sminkspegel här hemma. Tack <3

 • Reply Matilda 25 maj, 2016 at 09:00

  Så smart! Jag hittade en så fin spegel i en ovanlig form när jag rensade ur bland gammalt bråte från tidigare ägare på landet, men när ramen gick sönder har jag inte vetat vad jag ska göra med spegeln. Nu vet jag! Tack för idén! :)

 • Reply Inspirana 25 maj, 2016 at 09:42

  Fint det blev! Du kanske redan märkt detta men bilderna i dina inlägg dyker inte upp i Bloglovin längre :(

 • Reply Ruth HungryHeart 25 maj, 2016 at 10:57

  Wow vad fin! Älskar när det går att skapa något vackert med så enkla medel.

 • Reply Hanna Pilates och träningstokig 25 maj, 2016 at 11:03

  Så himla bra det blev!

 • Reply Jenny 25 maj, 2016 at 18:30

  ÅH vad fin! Fastnade direkt för enkelheten, så härligt när såpass snabba och lätta projekt blir så jädrans bra!

 • Reply Pernilla 25 maj, 2016 at 21:37

  Såå fin! Tycker du gör så många fina DIY:s, väldigt inspirerande! :)

 • Reply Lili 26 maj, 2016 at 13:09

  Nämen! Det blev jättefint. ^_^

 • Reply Pauline 27 maj, 2016 at 10:19

  så fint!

 • Reply Linnea 27 maj, 2016 at 20:12

  Vilken söt sak :) Enkel och fin!

 • Reply Wilda 30 maj, 2016 at 09:59

  Så tjusigt!

 • Leave a Reply