DIY: GÖR VÄRLDENS ENKLASTE SÄNGGAVEL

diy gör världens enklaste sänggavel

 

I november målade vi om sovrummet och bestämde oss då för att hiva ut vår gamla sänggavel. Den var kattklöst och tråkig och dessutom ville vi testa att ha sängen direkt på golvet ett tag.

Sängen på golvet var en fullträff men att inte ha sänggavel kändes så naket och tomt. Så jag bestämde mig för att göra en egen variant, en som går att variera i all oändlighet.

 

diy sänggavel

 

Den består helt enkelt bara av en OSB-skiva som är 2 meter i bredd och 1 meter i höjd. Den kostade 80 kronor ganska exakt.

 

diy headboard

 

Vill en så går det såklart att vaddera den för en mjukare känsla. Det går även att ha den som den är, måla den eller klä in den i kork – bara fantasin sätter gränser. Jag valde dock att göra enklast möjliga och bara hänga ett lakan över. Ett lakan i samma nyans som det vi har i sängen vilket gör att det ser mer enhetligt ut.

 

sänggavel

 

Här står den nu, rakt på golvet alltså. En stor träskiva, ett tygstycke, fram med sängen och så var det klart!

 

bygg en sänggavel

 

Vi lutar oss inte speciellt mycket mot gaveln och gör vi det pallar vi upp med kuddar. Att den är hård stör mig alltså inte det minsta. 

 

Största pluset är helt klart hur enkel den är att förändra efter den övriga inredningen eller bara humör och säsong.

 

 

gör en sänggavel
Snart ska ni få se vårt lilla sovrum i sin helhet, jag måste bara hitta nya sänglampor som passar lite bättre än den här stela bjässen. Några förslag?

 

Spara

19 kommentarer Lägg till din
  1. Haha det är alltid någon som blir chockad när jag skriver det :p men ja, alltså jag tycker faktiskt att sängkläderna är en del av vår inredning och anpassar dem därför efter hur rummet ser ut i övrigt. Så därför köpte jag två lakan i den här nyansen så ath jag bara byter mellan dem tills vi tröttnar :) har dessutom tvättmaskin k lägenheten så om vi tvättar sängkläder på morgonen är de torra till kvällen 👌

 1. Så himla smidigt och plånboksvänligt!
  Har själv varit sugen på en sänggavel och detta känns ju som något jag kan orka slänga ihop :D
  Bra tips!

 2. Ja, men fint! Det där ser ju mycket lyxigare ut än en plywoodskiva haha! Tack för tips, ska flytta om en månad och då får jag ta tillvara på det här :D

 3. Åh har velat göra en sänggavel i evigheter, men hade tänkt en vadderad version och därför dragit mig för det för det kändes svårare. Men jag kanske också ska göra det enkelt för mig, för tusan vad snyggt det blev!

 4. Vad snyggt det blev! Tänk vad små förändringar kan göra med ett rum. Är själv riktigt sugen på att ändra om här hemma. Blir så inspirerad av att se dig fixa och dona. Och för såna små summor dessutom. Annars tänker man ju att det är så dyrt om man ska ändra om, men det går ju uppenbarligen med små medel. Kul! :)

 5. SJUKT FIN :-D Wow vilket mysigt sovrum ni fixar!

  Och fastskruvad i väggen, hoppas jag? :-) Inte kul att få över sig. Såg just en dokumentär om ”konstiga dödsfall” och då fanns bokhyllor som välte i en egen kategori. det är tydligen den vanligaste dödsfällan för barn i ett hem förutom el, att dem välter bokhyllor över sig. Så nu blev jag personligen superorolig över framtida möbler. Just nu har har inga högre hyllor eller smala möbler, men jag hoppas jag kommer komma ihåg att skruva fast saker i väggen när jag flyttar i sommar! Jisses vad lätt hänt att olyckan är framme och vad orimliga saker det finns man kan skadas av! :-o <3

  1. Alltså skoja inte av att en börjar noja sönder efter att ha sett såna videoklipp :( Har till exempel haft massa piedestaler med blomkrukor på men alla har fått flytta ner i källaren ett tag nu pga vill ju inte att Elton ska få en kruka i huvudet. Så ja, nog får en se över allt och skruva fast saker i väggen nu för tiden!

 6. Åh vad fint och smidigt! Har varit sugen på en sänggavel ett tag! Har du fäst lakanet på något sätt? Det ser så himla slätt ut!
  Ha en fin dag!

  1. Tack! Nej jag ställde bara träskivan på en del av lakanet sen har jag liksom vikt det runt ovansidan och runt sidorna. När jag vek det runt sidorna stoppade jag in det som var längst ner under skivan igen. Haha så svårt att förklara men jag har alltså ställt själva sänggaveln på en del av lakanet så att det ska se slätt ut. Vill en så är nog häftstift superenkelt och smart att arbeta med!

 7. Vi anpassar oxå sängkläderna efter vår inredning :) vi har ett par vi byter med hela tiden som är i samma färgskalor med lite olika mönster på vissa örngott/påslakarn. Hur smidigt som helst! Tokgillar de snygga kuddfodralen med citronerna! Vart har du köpt dom? Happy friday :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *