DIY: CLAMP TRAY

diy clamp tray
 

En dag när jag scrollade runt på Instagram hittade jag den här bilden och tänkte att JA, en sån måste jag ju ha i mitt fönster!

 

 

navetkopia
 

Brickorna från Navet har vandrat runt i bloggvärlden i något år men jag har inte riktigt fastnat för dem tidigare. Men med en liten omfördelning av våra växter här hemma kändes det som att fönsterbrädan i vardagsrummet såg så tråkig ut. Något behövde hända och vad passar väl då bättre än två snygga fat? Nä, precis – inte mycket!

 

 

navet bricka

 

DU BEHÖVER: tving, någon form av fat eller bricka, något att använda som fot (kan vara träkulor, ett glas eller vad som helst egentligen) samt superlim.

Min tving hittas här (jag tog bort den orangea pluppen), fatet är det här och foten är en dörrstopp från min lokala byggvaruaffär.

 

GÖR SÅHÄR:

  1. Sätt fast tvingen i ett bord.
  2. Limma på foten med hjälp av superlimmet och låt det torka.
  3. Limma fast fatet på foten och lägg någon form av vikt ovanpå (förslagsvis bara på den punkten som är limmad) och låt torka.

 
Färdig att användas!

 

clamp tray

 

Vill du kan du såklart välja att spraymåla antingen bara tvingen eller hela alltet för att få den färg du önskar. Jag tyckte dock att vitt och silver passade rackarns bra på just den här platsen och brydde mig därför inte om det den här gången. Men jag har ett byggprojekt på gång och har precis beställt hem en matt svart sprayfärg så vem vet, kanske får en av dem byta skepnad och plats så småningom!

 

 

bricka fönster

Hur bra håller det här då, kan en ju undra. Svårt att svara på men på det stora fatet balanserar en rätt tung krukväxt som jag dessutom råkar stöta till minst fem gånger om dagen. Jag har haft dem i fönstret i två veckor och än så länge verkar de hålla fint vilket ju är ett bra betyg!

 

Pssst… på tal om fiffiga projekt så släpper Wilda idag månadens Monthly Makers-tema. In och kika vad det är på momangen så att ni har tid att låta er inspireras och hinna skapa något för det är ett riktigt utmanande tema minsann!

 

 


 

 

Translation: Hit the translation button at the top of the page to learn how to make your own clamp tray.

14 kommentarer Lägg till din
  1. nej vad snyggt!!! Jag tycker verkligen att detta var så fin förbättring (om en får säga så) från originalet! har som du inte helt gillat det heller, något har inte stämt till100 liksom. Men detta! wow så fint! :’)

  2. Jag har en fråga om något annat än dagens DIY: murgrönan som rotat sig, hur har du gjort med den? Jag och Johan må lyckas med allt från citronkärnor till träd från Indien hemma, men varje gång vi köper murgröna då dör dem på momangen. HUR gör en med murgröna för att lyckas?

  3. Toppen att du haft den ett tag och recenserar hållbarhet Kan ofta undvika att göra komplicerade diy:s för att jag tvivlar på hållbarheten. Tror att du hade ett samlingsinlägg för ett tag sedan också där du recenserade gamla diy:s. Såå smart och bra! Ska gå tillbaka till det och tillverka lite så snart jag bor lite större (är student & bor med sambo + massa grejer på 25 kvadrat just nu).

    Om du skulle sluta blogga någon gång i framtiden (eller annars också) kanske du skulle kunna sälja en bok med dina bästa diy:s och recept? Eller en hel serie? Hehe delar bara med mig av mina drömmar här. Skulle bara vara så värt att alltid kunna ha dina tips, bilder & smarta hållbarhetstänk hemma <3 Vet inte om du skulle vara intresserad av ett sådant projekt men lovar att köpa (plus crowfunda men har tyvärr inte jättemkt pengar) om det är något du skulle vilja göra :) Förstår att det antagligen är supermycket jobb så det måste ju vara kul och hållbart för dig i så fall!

  4. Men OJ! Här har jag haft i bakhuvudet länge att jag skulle vilja göra ett eget och billigare hack på Navets brickor, och så bara – bam! – så har du redan gjort ett. OCH lägger dessutom upp veganska recept! Hallelujah, dig måste jag genast börja följa. :-D

  5. Åh, hur bra har de hållit så här i efterhand? Fick ett starkt clamp tray-begär precis idag men de är ju sååå dyra… gammalt inlägg men hoppas på svar ändå! :3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *