MINA FAVORITER AV DE NOMINERADE I ÅRETS BOK DEL. 1

Inlägget presenteras i samarbete med mitt ambassadörsskap för Årets Bok.

 

 

1, 2, 3 – bästa lässäsongen börjar NU! Inte bara för att många får semester under månaderna som kommer,  för att lata dagar på stranden kräver den typen av stillsam underhållning eller för att en kan behöva sova bakom något i hängmattan. Utan framför allt för att dagarna numera är så långa att det går att peta in läsning lite när som helst utan att det blir ett helt projekt med läslampa som väcker alla andra i familjen och så vidare. Det senare har gjort att jag under de senaste veckorna har hunnit läsa några av de nominerade böckerna till Årets Bok och därför tänkte jag ta tillfället i akt att tipsa om dem nu.

 

 

 

Men först en kort påminnelse:

Årets Bok är ett pris instiftat av Bonniers Bokklubbar som ger oss, alltså helt vanligt fölk, möjligheten att rösta fram årets läsupplevelse. Det är lätt att tänka ”åh, det var ju bra/på tiden” och sen bara klicka sig vidare in på nästa blogg. Men om du är en läsande person tycker jag absolut att du ska ta tillfället i akt att vara med och påverka genom att lämna en röst. Du har visserligen till den 20:e augusti på dig men eftersom en kan rösta en gång om dagen är det lika bra att göra det nu på direkten. Eh, vet du vad. Jag kom på att jag inte ens röstat själv än. Häng kvar, ska bara in och göra det. Eller vänta, häng INTE kvar förresten. Klicka dig in HÄR och rösta ihop med mig du med.

Så. Är du tillbaka? Jag la den här rösten på Malin Persson Giolito och hennes bok Störst av allt. Trodde inte att jag skulle tycka om den så mycket som jag gjorde men jag älskade hennes språk och hur hon drog samtida paralleller och liknelser genom hela boken. Dessutom var den riiiiktigt spännande skriven. Lästips alltså!

 

 

Jag hade ju läst (eller okej, lyssnat på) Glöm mig av Alex Schulman sedan tidigare och har den fortfarande som ett hjärtsnörpande minne i bröstkorgen.  Så fin och så sorglig, speciellt efter att jag själv blivit mamma. Har du inte läst den är vill jag rekommendera att lägga ner den i strandväskan i sommar.

Fast egentligen tror jag att Flickorna av Emma Cline kan passa allra, allra bäst som sommarläsning. Jag älskar när en kastas in i en annan värld och får ta del av känslor och händelser som genom boken känns som ens egna.  När språket och berättelsen harmoniserar så mycket att det knappt går att lägga ifrån sig boken. Nästa gång jag ska rösta får det bli på den här boken. Lyxigt att kunna göra det flera gånger va?

 

Förresten! Om du röstar och lägger upp en bild på instagram samt taggar bilden med #röstapååretsbok har du chansen att vinna en av böckerna. Mer info om detta hittar du på kontot @aretsbok som varje vecka väljer en ny vinnare.

Nästa bok jag ska ta mig an är Ett litet liv av Hanya Yanagihara. Har du läst den eller någon av de andra nominerade böckerna? Tipsa gärna om vilken jag bör läsa härnäst så hörs vi snart igen!

 

 

7 kommentarer Lägg till din
  1. bilderna i det här inlägget, mmmmhm! älskar att något ätbart fått vara med vid prick varje bok, så himla rimlig kombination.

  2. har ca 50 sidor kvar av ”ett litet liv” och ja… LÄS den. men gör dig beredd på att det inte är någon upplyftande läsning you’re in for. jag har dock älskat den. har absolut noll svårigheter med att läsa om extremt deppiga ämnen, LÄNGTAR snarare efter det, kan känna en LÄTTNAD av det.
    tror att du som fellow INFJ kan relatera till det.

  3. Jag ska lyssna på Störst av allt härnäst tänkte jag! Gillade också Glöm mig väldigt mycket. Och så har jag Ett litet liv väntandes i bokhyllan och ska beställa hem Flickorna med nästa Adlibris-order. Haha, jag är visst inte så unik i min läsning…

  4. Åh jag läser Ett liv för lite nu! Och den är verkligen också precis sådär att en kastas in i en annan värld och tid. Eller, den är nog samtida tror jag, men jag upplever den mer som tidlös. Älskar detaljrikedomen och det smått röriga flödet i språket. Men bävar inför vad som ska komma, pga har hört att den är ofantligt sorglig… :C

  5. så fina bilder! gillar detta så mycket! jag har läst flera av böckerna sen du skrev om detta första gången och åh vad jag kände igen mig i schulmans bok. läskigt mycket i vissa stycken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *