HÄR ÄR DE NOMINERADE TILL ÅRETS BOK 2017

 

Inlägget presenteras i samarbete med mitt ambassadörsskap för Årets Bok.

 

HÄR ÄR DE NOMINERADE TILL ÅRETS BOK 2017

 

Åh, äntligen är det den 25:e april! Det betyder att en hel del svenskar får lönen in på sitt konto idag, att det är världsmalariadagen men också (och kanske framför allt!) att de nominerade till Årets Bok 2017  presenteras.

Jag hämtade ut samtliga böcker på posten igår och du ska veta att det var ett spännande ögonblick när jag fick ta del av vilka titlar som blivit utvalda. Jag hade faktiskt bara läst en enda av dem men varit sugen på att läsa flera av böckerna och blev riktigt nöjd över urvalet.  Men vi kan gå in på det där strax, först tycker jag att vi kör en snabb recap av vad Årets Bok är.

 

 

årets bok

 
Vad är Årets Bok?
Ett årligt återkommande pris instiftat av Bonniers Bokklubbar.

Vilka får vara med och tävla?
Alla författare/förlag vars böcker givits ut på svenska eller kommit i svensk översättning under nomineringsperioden och som återfinns inom genren för skönlitteratur.

Hur många böcker nomineras?
12 stycken.

Vem väljer ut dem?
En riktigt kompetent jury som alla arbetat med böcker och som själva läser mycket.

Vilken bok vinner?
Den du och resten av folket röstar flest gånger på.

Hur röstar jag?
Genom att klicka här. Det går att rösta en gång per dag ända tills den 20:e augusti.

Varför finns priset?
För att det är självklart att du och jag, som läser böckerna, som ska få berätta vilken som berört, betytt eller bara underhållit oss mest under året som gått.

 

nominerade årets bok 2017

 

Okej, här kommer då de nominerade till Årets Bok 2017. *trumvirvel* *fanfar* *vågen*

Alex Schulman – Glöm mig
Emma Cline – Flickorna
Liane Moriarty – Andras vänner
Curtis Sittenfeld- Sanning och skvaller
Fredrik Backman – Björnstad
Katherine Webb – Italienska nätterElena Ferrante – Hennes nya namn
Pontus Ljunghill – Lykttändaren
Jo Nesbø – Törst
Malin Persson Giolito – Störst av allt
Elisabet Nemert – Vargarnas tid
Hanya Yanagihara – Ett litet liv

 

årets bok bonnier

 

Har du läst någon av dem? Vad tyckte du? Finns det någon du är sugen på att sätta tänderna i? Vet du redan vilken du älskar? Gå in och rösta omedelbums HÄR i så fall!

 

Jag har som sagt bara läst Alex Schulmans bok (här skrev jag vad jag tyckte om den) men har flera av de andra böckerna hemma sedan tidigare och många på min lista över böcker jag vill läsa. Nu kommer jag sätta tänderna i dem så hörs vi igen om en månad eller så och då ska jag berätta vilka mina favoriter är!

 

 

19 kommentarer Lägg till din
 1. Flickorna = en av de bästa böckerna jag läst!! Ska ta mig an de övriga så småningom, en del nytt att lägga till att läsa-listan. Ska bli kul att läsa om dina favoriter sen! :)

 2. Så himla spännande! Har inte läst en enda, men har tre stycken liggandes på mitt sängbord och förväntas läsas ganska snart. :)

 3. Jag har läst Glöm mig av Alex Schulman och Hennes nya namn av Elena Ferrante.
  Jag tyckte om båda. Mest Glöm mig om jag måste välja tror jag. Hennes nya namn är ju andra boken i en serie och jag tyckte mer om denna än den första. Nu ligger trean i vänthögen och jag hoppas den ska vara ännu lite bättre. :)

 4. Vilka titlar! Kan tänka mig att det blir en hård kamp. Jag har själv läst två av böckerna, Glöm mig av Alex Schulman och Vargarnas tid av Elisabet Nemert. Båda två är riktigt riktigt bra och jag kan verkligen tipsa om Vargarnas tid som du inte hade läst än :)

 5. Åh pepp! Glöm mig, Björnstad och Ett litet liv är böcker som folk i min bokklubb har läst så de har jag lite koll på. Men resten är helt nya för mig. Ska genast skriva ner alla på min läslista.

 6. Så fina foton du visar i din blogg, tack för inspirationen :)
  Jag skrev också om Årets Bok i går. Av de 12 nominerade böckerna har jag läst tre stycken, två var fantastiska (Björnstad och Störst av allt) och en blev en stor besvikelse (Andras vänner). Av olika skäl som jag diskuterar i min blogg tror jag att Björnstad vinner, trots att jag ännu inte läst hela boktraven.

 7. Flickorna är en av de bästa böckerna jag läst. Speciell stämning och fängslande hela vägen. Älskar även Elena Ferrante. Slukade samtliga böcker om Lila och Elena. Gillar när du kan leva med och följa karaktärer länge länge. Trevlig läsning!

 8. Jeg har lest The Girl /Flickorna av Emma Cline og likte den godt! En uvanlig historie, som til slutt var ganske forutsigbar, men likevel god.
  Jeg elsket Elena Ferrante sin Napoli-kvartett, og anbefaler deg å lese alle fire bøkene. Det er ihvertfall ikke så lurt å begynne på bok nr to først. De er helt fantastiske!

 9. flickorna är riktigt riktigt bra, men ett litet liv tror jag faktiskt att jag räknar till en av de bästa böckerna jag läst i hela mitt liv. så fruktansvärd, sorglig och hjärtekrossande, men på något sätt ändå vacker. har svårt att tro att jag någonsin kommer glömma den boken. obs läs kanske inte denna om du inte mår bra/har ett ostabilt psyke, annars rekommenderar jag den av hela mitt hjärta

 10. Jag har läst Björnstad, det tog ett tag innan jag kom in i boken men när jag väl gjorde det så sträckläste jag. Flickorna finns på min läslista för den har jag hört mycket intressant om. :)

 11. Jag har bara läst Flickorna men lyssnar just nu på Glöm mig. Så kul att du är med som ambassadör. Ska bli intressant att höra vad du tänker. Men haha hjälp att ha så mycket att läsa på en månad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *