EN GÅVA TILL DIG: MIN FREE FOR ALL

en gåva till dig min free for all

För några år sedan, när jag var som mest inbiten i gänget av natur- och landskapsfotografer på Instagram, var det vanligt att göra en så kallad Free For All. Är du inte bekanta med konceptet tidigare så la fotografen i fråga alltså upp en mapp med oredigerade bilder som en sen fick redigera och använda sig av bäst en ville.

Den 1:a januari brukar vara en rätt lugn och stillsam dag här hemma hos mig och jag tänkte att du kanske känner  på samma sätt. Kanske vill du bara ligga i soffan med datorn på magen och växla mellan att kika på Netflix och redigera bilder? Äh, jag vet inte hur ditt liv ser ut men OM du nu vill testa dina kunskaper på någon annans bilder så vill jag ge dig chansen genom min Free For All.

 

 

Ibland kan jag nämligen sakna att ha tid att bara sitta och pilla i Photoshop hur länge som  helst. Att sakta men säkert komma fram till en ny redigeringsstil som gör just den bilden till något speciellt. Jag är inte vidare duktig på det men kan absolut tycka att det är roligt att få testa nya grejer och extra kul blir det med någon annans bilder. För då får en ju en helt ny blick för saker och ting.

Jag har valt ut 18 bilder (mestadels natur) som du kan ladda ner och redigera. Varje bild finns både i formaten raw och jpeg och är alltså helt oredigerade.

 

 

REGLER

Du får fixa och trixa med dem bäst du vill men väljer du att lägga upp en av mina bilder på din blogg/i sociala medier är det viktigt att du skriver att jag  är fotografen samt länkar till min blogg. Du får aldrig sälja vidare mina bilder eller på annat sätt använda dem i marknadsföringssyfte. Jag har ingen rätt att utan lov använda mig av din redigering trots att det är  mina bilder.

 

Jag skulle såklart bli superglad om jag fick se hur din redigering på mina bilder blev. Du kan enkelt maila mig på ouratilio@gmail.com eller helt enkelt länka till dina redigerade bilder i kommentarsfältet.

 

 

Det går såklart inte att göra en FFA utan att ha med Vanäs fyr som står här i Karlsborg. Det här är ju verkligen ett av mina absolut bästa motiv.

 

 

⇒ DU HITTAR MAPPEN GENOM ATT KLICKA HÄR ⇐

 

 

Hoppas att det här kan ge dig lite extra inspiration att starta det nya året med. Jag vill  även passa på att önska dig en riktigt fin nyårsdag!

 

 

Translation: Here’s my free for all. I’m sharing 18 of my photos for you to play around with. Note that you’re not allowed so sell or use my photos in any kind of marketing. If you post one of my photos on your blog/social media make sure to credit me as the photographer and link back to my blog. Have a great new years day!

 

20 kommentarer Lägg till din
 1. Dina bilder är jättefina, Sandra! När jag såg det här bilderna så blev jag jättesugen på att gå ut på utflykter och inte sitta hemma och sura. Skulle gärna vilja se mer av sådana naturbilder från dig! Har du någon app så som flickr, weheartit eller liknande där du samlar dina naturbilder? Kollade igenom dina kategorier men hittade ingen om natur eller foto. Kanske har jag missat något? Tacksam för svar :)

  1. Tack för dina fina ord och vad roligt att jag kunde inspirera. Nej, tyvärr så samlar jag dem inte på något ställe på det viset. De flesta av mina naturbilder återfinns dock i kategorin Utflykter och resor (http://www.atilio.se/category/utflykter-och-resor/) . Mitt gamla instagramkonto @myatilio är dessutom fullt med inspiration från naturen :)

 2. Hej Sandra!
  Jag vill börja med att säga att jag tycker så himla mycket om din blogg. Jag gillar blandningen på innehåll, ditt sätt att skriva och dina fantastiska bilder. Jag undrar vad du använder för kamerautrustning och lite om hur du redigerar? Jag själv fotar med en Canon 6D, med fast 85 mm 1,2f och 24-105.
  Hur tänker du kring mobilfoton? Jag för min del tenderar jag att snärja in mig i för höga ambitioner och egenställda krav på hur überproffsiga mina bilder ska vara för bloggen och hamnar lätt i att det inte blir inlägg skrivna bara av den orsaken – att mobilfoton inte riktigt duger.
  Tack för din fina blogg. Den förgyller min vardag. :)

  1. Tack för dina fina ord! Jag fotar med en Nikon D610 0ch har ett fast 50 mm som jag fotar med. Jag redigerar nästan alla mina bilder på samma sätt och det kan du läsa mer om här: http://www.atilio.se/tips/en-guide-till-att-ta-battre-matfoton-del-5-hur-jag-redigerar-mina-bilder/.

   Jag kan ibland inte se skillnad på om bilder på vissa bloggar är tagna med mobil eller med systemkamera. Så länge en förmedlar den känslan en strävar efter så tycker jag inte att det spelar någon roll. Jag känner dock att jag inte riktigt kan få till den typen av bilder som jag själv vill ha enbart med att fota med telefonen och därför använder jag sällan den när det gäller bilder på bloggen. På instagram fotar jag däremot bara med telefonen :)

 3. Kul idé, Sandra. Och jättefina bilder som verkligen gör mig sugen på att kasta mig in i Photoshopträsket igen! Det fanns en tid när jag ivrigt fotograferade och betraktade foto och redigering som en konstart, men det har hamnat i skymundan av annat. Tiden räcker ju inte till allt en vill göra! Få se, kanske ditt inlägg ändå får mig att smaka lite på det igen.

  1. Känner igen det där med att tiden inte räcker till, hoppas detta kan ge en liten skjuts på vägen! :)

 4. Åhhhh!!! Det jag fastnade först för när jag började läsa din blogg på blogg esse var dina fotografier. Sen visade det sej ju att du är en fantastisk person med, men dina foton borde spridas mer än på ”bara” en svensk blogg. <3

 5. Har faktiskt aldrig hört talas om det här konceptet förut men vilken underbar grej! Extra roligt när det blir bilder som man själv inte skulle ta eller miljöer man inte kommer i kontakt med. I vanliga fall så fotar man och redigerar samma typer av bilder om och om igen, mest för att man bor på samma ställe. Någon dag kanske jag testar att pilla på dina fina bilder av till exempel fyren eftersom ett sådant motiv helt enkelt inte finns i min närhet. Tack för inspo som vanligt Sandra :D

 6. Svar: Men dö inte, det vore ju himla trist! <3 Ni är ju ute en hel del och promenerar, fikar och har picknick m.m. så för er borde inte steget vara långt till att göra något liknande :) Kram och god fortsättning!

 7. Så fina bilder och kul att se om någon nappar på det och redigerar. Hade jag varit minsta haj på Photoshop hade jag slängt mig in i det, men nu är det ju som det är med den saken. Inte min starka sida alls. Har inte ens en kamera. Men i ett annat liv så hade jag gett mig hän med liv och lust. :)

 8. Men ååh vilken rolig idé! Jag vill testa, hojtar till när jag fipplat klart med nån av bilderna :) (är inte alls nåt proffs, utan tycker bara det är kul och är självlärd) Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *