ATILIO – VEM ÄR DET?

om atilio

 

ATILIO – VEM ÄR DET?

Ja, alltså egentligen heter jag inte Atilio utan mitt riktiga namn är Sandra Hjort – en 27 årig exilskåning som för tillfället är bosatt i Karlsborg.

Här bor jag ihop med min blivande man Viktor (vi gifter oss i februari 2017) och vår son Elton som föddes i juni 2016.

Jag arbetar som skribent, fotograf och bloggare vilket rätt och slätt kan förkortas i ordet Influencer. Men jag brukar inte se på det så. Jag tänker att jag lever ett enkelt, men förbaskat härligt liv, och mitt mission är att försöka förmedla det. Ja, inte hur härligt mitt liv är per se utan mer hur fint det faktiskt kan vara att leva det långsamma livet.

 

atilio

 

Jag är en kreativ person som kan lite om mycket och som gillar att göra det mesta själv. DIY-projekten avlöser varandra och favoritmaterialet är trä vilket gör att ”det borras och sågas här minst en gång i veckan” (källa: min sambo).

 

Jag brinner för hållbarhet, miljö och återbruk och försöker låta detta genomsyra allt jag gör. Med betoning på försöker för att jag är någon perfekt miljökämpe är det tyvärr inte tal om.

 

Recepten på bloggen är sedan hösten 2016 helt veganska och naturen är en ständig inspirationskälla. På somrarna odlar jag ute i landet men året om är skogsutflykter det som gör mig allra lyckligast. Fast okej, sätt mig framför en bra tv-serie med en kopp te eller en påse chips i handen och jag är din vän forever. Andra favoritsaker är att läsa i badkaret, att äta citron och jordnötssmör till prick allt (fast helst inte tillsammans) och att prata om alla mina känslor.

 

karlsborg

 

Att kunna inspirera andra är en stor fokuspunkt på bloggen och något jag ser som mitt främsta syfte. Jag är därför en av grundarna av skaparutamaningen Monthly Makers som jag drivit tillsammans med 11 andra bloggare sedan 2014.

 
Naturen och dess inverkan på mig är en annan del jag genom text och bild gillar att belysa. 2014 utsåg tidningen FORBES mig till en av världens bästa natur och landskaps-fotografer på Instagram.

 

Jag pratar gärna om min syn på bloggande och fördjupar mig i ämnet i DET HÄR avsnittet av podcasten från Influencers of Sweden. Det går även att lyssna på gamla avsnitt av min podcast KÄLLAN där jag intervjuat bloggare som Elsa Billgren, Sandra Beijer och Flora Wiström.

 

om atilio

VAD BETYDER ATILIO?

 

Eftersom jag ständigt får frågan vad atilio betyder och var det kommer ifrån ska ni få hela historien här:

Det är ett mansnamn som är vanligt i spansktalande länder vilket säkert låter hur märkligt som helst. När jag var yngre hade min familj ett fadderbarn vars fabror, Atilio, var den som skrev breven till oss. Jag blev väldigt förälskad i namnet och under en högstadieperiod då jag utforskade mitt skrivande väldigt mycket skrev jag små dagboksanteckningar till en ”låtsasvän” som jag döpte till atilio (med litet a eftersom det såg snyggare ut enligt mig). När jag startade min blogg funderade jag på ett namn och tänkte att om ingen annan skulle vilja läsa det jag skrev så skulle jag alltid kunna börja skriva för atilio igen. Som tur var så fanns det ju andra som ville läsa men namnet ligger mig fortfarande varmt om hjärtat.

 

 


 

FÖLJ MIG!

Vill du vara säker på att du inte missar ett enda inlägg? Följ då gärna bloggen via BLOGLOVIN’.

Jag går dessutom även att hitta på INSTAGRAM och FACEBOOK.

 

 


 

VILL DU SAMARBETA MED MIG?

Läs min policy kring PRESS, PR OCH SAMARBETEN. Mailar mig gör du på ouratilio@gmail.com .